Racerbil testes mellem Hercules-fly og helikoptere

Ingeniørstuderende fra Aalborg Universitet tester i de her dage deres hjemmebyggede racerbil på Flyvestation Aalborg.

Manden bag rattet i den hjemmebyggede bil er normalt ingeniørstuderende, men lige nu er han racerkører.

- Det er da en fed oplevelse. Det er ikke noget, jeg får lov til at prøve hver dag. At sidde i en bil, der både er livlig og hurtig i optrækket, det er fedt, siger Nikolaj Broberg, mens han bliver spændt fast i sædet.

Studerende fra forskellige ingeniørretninger på Aalborg Universitet har selv bygget racerbilen. I næste uge skal de til Holland for at køre Formula Student. Et verdensmesterskab, hvor ingeniørstuderende fra 37 forskellige universiteter i hele verden kører mod hinanden i deres hjemmebyggede racere.

quote Det er rigtig fedt. Det må jeg indrømme. Det er blæret at fortælle om. Det er et fedt scenarie herude.

Morten Jessen, holdkaptajn, AAU Racing

- Det er spændende teknologi. Racerbiler er jo højteknologiske, og som ingeniører synes vi det er rigtigt spændende, siger holdkaptajn Morten Jessen.

Flyvestation Aalborg har helt ekstraordinært givet de studerende lov til at låne et stykke asfalt. Derfor foregår testen i en kulisse med Hercules-transportfly og helikoptere.

- Det er rigtig fedt. Det må jeg indrømme. Det er blæret at fortælle om. Det er et fedt scenarie herude, fortæller en imponeret holdkaptajn.

Forsvaret håber, at de kan charme de ingeniørstuderende så meget, at de får lyst til at arbejde på flyvestationen.

- Den uddannelsesmæssige baggrund, de kommer ud med, er meget interessant for os. Hvis vi kan hjælpe til med, at de får en god uddannelse, og de så kan overveje at søge et job hos os, så har vi muligheder, siger presseofficer Morten Jensen fra Flyvestation Aalborg.

Der er kun en uge til konkurrencen i Holland, hvor der dystes i langdistancekørsel, sprint og acceleration. Testen i dag viser, at bilen stadig har en del motorproblemer.

- Vi er en lille smule pressede, men nu når vi at køre nogle kilometer i dag og i morgen, og så finder vi alle de her småproblemer, så vi er klar og kan være konkurrencedygtige, når vi kommer til Holland, siger Morten Jessen. 

Ingeniørstuderende fra Aalborg Universitet tester i de her dage deres hjemmebyggede racerbil i en kulisse med helicoptere og Hercules-fly på Flyvestation Aalborg.

Seneste nyt

fra Nordjylland