Radikale Venstre fik næsten alle ønsker opfyldt

Daniel Nyboe Andersen fra De Radikale er meget tilfredse med budgetforhandlingerne, hvor de fik opfyldt 15 ud af 16 ønsker.

På trods af at Radikale Venstre kun har to medlemmer i Aalborg Byråd, havde de fået næsten alle deres ønsker til forbedring opfyldt. Torsdag aften indgik Radikale Venstre sammen Socialdemokraterene, SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti et budgetforlig i Aalborg byråd.

Radikale Venstre havde 16 ønsker til forbedringer med til budgetforhandlingerne. Og 15 af disse ønsker er opfyldt i budgettet for 2016.

-Vi glæder os naturligvis over, at vores forslag har fået så stor opbakning. Når et parti går til forhandlinger med 16 konkrete krav og får de 15 med ud af forhandlingslokalet, så kan vi naturligvis kun være tilfredse, siger Daniel Nyboe Andersen fra Radikale Venstre, der også takker forligsparterne for at kunne gennemføre dem.

Venstre, Konservative og Liberal Alliance forlod torsdag eftermiddag forhandlingerne, da de fandt ud af at de ikke kunne mødes med de andre partier. Det var blandt andet afskaffelse af dækningsafgiften, som er en skat, der rammer erhvervslivet, de borgerlige partier havde på ønskesedlen. Ifølge Radikale Venstre er det dog noget, som kan lade sig gøre i 2017.

-På trods af, at vi afsætter midler til at nedsætte byggesagsgebyrer, en forbedret iværksætterindsats, halvering af gebyret for restaurationsskibene (Elbjørn og Prinses Juliane) samt ikke mindst en analyse af, hvordan vi forbedrer Aalborgs konkurrenceevne og rammevilkår og erhvervslivet. Denne analyse ender måske / måske ikke med, at vi konkluderer, at det er en god ide at nedsætte dækningsafgiften med virkning fra 2017. De tre førnævnte partier ønskede, at vi skulle lave konklusionen først - og altså nedsætte dækningsafgiften allerede med virkning fra 2016. Altså inden analysen er gennemført. Da forligspartierne insisterede på at gennemføre analysen først, valgte VKI altså at forlade forhandlingerne alene på denne baggrund, siger Daniel Nyboe Andersen.

Blandt Radikale Venstre ønsker var blandt andet flere penge til flygtninge, bevarelse af pædagoger i undervisningen, en ny veterankoordinator og bevarelse af lukningstruede plejehjem.


Seneste nyt

fra Nordjylland