Radiochip skal hjælpe Aalborg Lufthavn

Hver dag er der mindst ti passagerer i Aalborg Lufthavn, som ikke får deres bagage, fordi den er blevet sendt et forkert sted hen. Nu skal en RFID-chip på bagagestrimlen komme det problem til livs. Det skriver ing.dk.

Aalborg Lufthavn har investeret i det nye bagageidentificeringssystem RFID (Radio Frequency IDentification), som skal sikre, at bagagen ikke bliver væk under rejsen.

Ved hjælp af en chip på bagagestrimlen og tre antenner ved bagagesorteringsbåndene, skal risikoen for at kufferten bliver sendt med det forkerte fly mindskes.

Kommer bagagen alligevel med det forkerte fly - og dermed til den forkerte lufthavn, kan den spores alligevel - under forudsætning af, at den anden lufthavn også har installeret RFID-systemet.

- I første omgang vil teknologien primært hjælpe os lokalt under sorteringen af bagagen. Vi har næsten fordoblet antallet af ugentlige ruter de seneste to år og vokser stadig. Derfor havde vi brug for en ny teknologi, der kunne hjælpe os med den øgede mængde bagage, siger direktør i Aalborg Lufthavn Søren Svendsen til ing.dk.

Systemet er levet af nordjyske Lyngsoe Systems, som også har leveret RFID til lufthavne i Hong Kong, Milano og Lissabon.


Seneste nyt

fra Nordjylland