Radiomedarbejdere gik hjem

 Radiomedarbejdere gik hjem

Tre blev afskediget tirsdag - og ialt mister Nordjyllands Radio syv medarbejdere.

Midt på formiddagen tirsdag gik Nordjyllands Radio i sort. Medarbejderne nedlagde arbejdet i sympati med tre kolleger, som mister deres arbejde som følge af de store overskridelser på det nye byggeri DR-Byen i Ørestaden. Udover de tre har to medarbejdere indgået en aftrædelsesaftale, een får ikke sin tidsbegrænsede ansættelse forlænget og endelig regner man med, at endnu en stilling nedlægges ved naturlig afgang. Ialt mister radioen syv stillinger - det svarer til omkring 20 procent af bemandingen.

- Vi er meget berørte af situationen og forstår ikke, hvorfor gode, dygtige kolleger skal miste deres arbejde på grund af et fejlslagent byggeprojekt, siger tillidsrepræsentant Karin Mette Petersen til TV2/Nord.

Hvilke konsekvenser, nedskæringen får for de programmer, Nordjyllands Radio skal sende i fremtiden, er det ikke overblik over endnu. Men fhv. viceamtsborgmester Jonna Petersen (Rad. V.), der er næstformand i DRs nordjyske dialogforum, frygter det værste.

- Det er skammeligt, det, der sker her. Nedskæringerne vil uundgåeligt gå ud over radioens dækning af kulturlivet, samtalen og de dybdeborende indslag, siger Jonna Petersen til TV2/Nord.

Tirsdag fik ialt 36 medarbejdere i DRs jyske afdelinger besked om, at de skal se sig om efter andet arbejde.


Seneste nyt

fra Nordjylland