Rævejagt i Rebild blev ekstra udfordrende på grund af vejret

Redbull Rævejagt 2017 blev afviklet gennem et vådt og mudret mountainbike spor gennem Rebild Bakker.

For tredje gang blev der lørdag afholdt Redbull Rævejagt i Rold Skov og Rebild Bakker. For tredje gang agerede den tredobbelt verdensmester og ol-deltager i mountainbike Simon Andreasen ræv. Det betyder, at han starter to minutter efter de 450 andre ryttere - og så går rævejagten ind. 

Blandt deltagerne var der ryttere på alle niveauer. Både de glade motionister, men også deltagere, der dyrker sporten meget til hverdag. Blandt andet var danmarksmesteren Sebastian Fini blandt dem, der skulle forsøge at holde "ræven" bag sig. 

Blandt de nordjyske deltager var brødrende Kasper og Christian Svendsen, der til dagligt cykler for klubben Team Rold Skov Elite. De kunne se frem til 12 kilometer gennem vandpytter og mudrede skovstier. 

- Det bliver super hårdt og intenst, så vi skal bare ud og have det sjovt, fortæller Christian Svendsen. 

- Der bliver hammerglat, og man skal virkelig passe på med ikke at oversatse for meget, fortæller brormand Kasper Svendsen. 

Ræven, Simon Andreasen, spåede også, at det ville blive svært i det mudrede terræn. 

- Jeg forventer, det bliver hektisk derude. Det er pisse glat og mudret, og der er mange mennesker, så det bliver endnu sværere for mig at overhale i dag, end det har været de andre år på grund af forholdene, så det skal nok blive mega spændede. 

De hurtigste på ruten tilbagelagde de 12 kilometer på lidt over 30 minutter. Både Kasper og Christian Svendsen formåede at holde Simon Andreasen bag sig. Kasper Svendsen kom ind som nummer to, mens han bror Christian kom ind på syvende pladsen. Ræven, Simon Andreasen, kom ind på 12. pladsen. 

- Jeg synes, det gik rigtig godt. Starten var mere hektisk, end den plejer at være, der var styrt, på styrt, på styrt, og jeg var selv indblandet i noget af dem. Jeg røg også på taget et par gange derude. Jeg er meget tilfreds med en 12. plads, jeg ved ikke hvad jeg kunne forvente, når der er så mange med. Og der er så mange faktorer, der spiller ind med andre ryttere, der bremser mig og vælter ind i mig, så en 12. plads, synes jeg helt klart, der er godkendt, fortæller Simon Andreasen. 

Vinderen af løbet blev danmarksmesteren Sebastian Fini. Han kom i mål i tiden 34 minutter og 18 sekunder. Kasper Svendsen kom i mål i tiden 35 minutter. 

 

Seneste nyt

fra Nordjylland