Teater: Ragnarok på Dronninglund Gymnasium

På Dronninglund Gymnasium er de i gang med at opføre deres teaterstykke ragnarok. Et stykke hvor den vestlige verden er i undtagelsestilstand på grund af nedbrud i samtlige digitale systemer.

Det er måske ikke den velkomst, man ligefrem venter på vej til et teaterstykke. Men foran Dronninglund Gymnasium står hjemmeværsfolk og tager imod publikum, der har købt billet til årets teaterstykke, Ragnarok, på Dronninglund Gymnasium. 

De lokale hjemmeværnsfolk kommer med køretøjer og udstyr, så stemningen af udtagelsestilstand kan starte allerede inden, publikum kommer sætter sig til rette i salen - og deres rolle er hjemmevandt.

- Vi er jo uddannet til det er en ret vandt situation for os at skulle stå og gøre det her. Nu er det en ret nedtonet opgave men jeg syntes stadig det giver mening, fortæller Helena Kjærup, der er gruppefører for Hjemmeværnet Jyske Ås. 

Eleverne fra Dronninglund Gymnasium fremfører i denne uge deres teaterforestilling Ragnarok, hvor den vestlige verden befinder sig i en undtagelsestilstand efter et verdensomspændende hackerangreb på samtlige digitale styresystemer. Verden er i chok, problemerne hober sig op og konflikterne og volden eskalerer.

Udover modtagelsen af hjemmeværdsfoæl foran gymnasiet, står elever klædt som soldater vagt inde på selve gymnasiet. Og det hele skal udgøre en totaloplevelse for publikum. 

- Det er virkelig en god oplevelse, tror jeg. Det er et godt indtryk at komme ind til sådan en hel totalforestilling, hvor det allerede starter udenfor, lyder det fra Asger Aalestrup Kofoed, der er elev på Dronninglund Gymnasium. 

Og samme oplevelse har Josefine Brix, der også går på Dronninglund Gymnasium.

- Det giver en rigtig god effekt til forestillingen. Og det bliver meget mere seriøst, og det bliver bare en helt større oplevelse.

Årets forestilling på Dronninglund Gymnasium har for vane at være yderst velbesøgt af elevernes familie og venner. Teaterstykket spilles igen torsdag 7. februar og fredag 8. februar. 


Seneste nyt

fra Nordjylland