Rambuk-tyveri mod bank

Rambuktyveri mod Nordea i Aalestrup

Foto: Mette Svenningsen

1 af 2

Ukendte gerningsmænd forsøgte ved halv fire tider natten til torsdag at stjæle en pengeautomat fra Nordea i Aalestrup ved et såkaldt rambuktyveri.

Pengeautomaten er hevet ud af bankens facade, men det er tilsyneladende ikke lykkedes tyvene at åbne automaten, ligesom det heller ikke er lykkedes at slæbe afsted med den.

Til gengæld er der sket omfattende skader på Nordeas facade, ligesom nabobutikken, en blomsterhandel, har fået ødelagt facaden.

Rambuktyveriet skete, da formentlig tre gerningsmænd i en stjålen gummiged kørte direkte ind i bankens facade og derefter forsøgte at hive pengeautomaten ud. Det lykkedes da også, men pengeautomaten røg af ukendte årsager over i blomsterbutikken. Gerningsmændene har derefter tilsyneladende opgivet, for pengeautomaten er efterladt ved Nordea i Vestergade, ligesom gummigeden.

Men tyvene har ifølge politiets oplysninger været godt forberedte, idet de ankom og kørte fra stedet i en ladbil med kran. Der ud over er der set endnu en bil forlade stedet i al hast.

Det var Nordeas alarm og betydelig larm fra stedet, der gjorde beboere i området og politi opmærksom på, at noget var helt galt. Vidner har set tre mænd forlade stedet i to biler, deraf den ene en pickup eller ladbil med kran.

Nordjyllands Politi oplyser, at man har teknikere på stedet for at undersøge de nærmere omstændigheder, og for at finde ud af, om tyvene har fået noget af værdi med fra stedet.

Flere nyheder fra TV2 Nord