Rap, dans og hårde miner: Dronninglund Efterskole tager genial afsked med elever

03:23

Video: Dronninglund Efterskole

For andet år i træk sender Dronninglund Efterskole sine elever videre ud i verden med en anderledes og temmelig rapkæftet, men meget kærligt ment afskedshilsen.

Den sidste lørdag i efterskoleåret er en dag, de færreste, der oplever den, nogensinde vil glemme. Det er en dag, hvor et helt år med oplevelser, succeser, nedture, nye venskaber, udfordringer og stjernestunder kulminerer. Og både for eleverne og lærerne er det svært at sige farvel.

Men sådan et farvel kan sige på mange måder. På Dronninglund Efterskole har de valgt en lidt anderledes og mere humoristisk vinkel på farvellet - måske for at være endnu mere sikre på, at de unge mennesker ikke glemmer deres efterskoleophold eller deres lærere lige foreløbig.

For andet år i træk har medarbejderne sammen kreeret et sandt festfyrværkeri af en musikvideo som afslutning på skoleåret. Her tager de, med forstander Hans Bilde Jacobsen i spidsen, godt gammeldags pis på sig selv og på eleverne - på den kærlige måde.

I videoen "I Vil Ha' Os Tilbage" går forstanderen og musiklærer Joachim Hejslet Jørgensen forrest som de hårde rappere, hvor både tøj og attitude sidder lige i skabet, mens de rapper om, hvor hårdt det har været at være lærere for dette års 90 elever.

- Et år med jer på hjernen, det har slidt på vores nerver. Så husk nu, I kan stadig nå at give os mega gaver. Okay, I sled os ned, og vores hjerner står i røg, og oveni så står vi nu med verdens længste.... ja, altså, arme, ikk'å, lyder nogle af linjerne.

Ifølge forstander Hans Bilde Jacobsen er videoerne nogle, både lærerne og eleverne nyder at lave og se.

- Vi viste denne her video for vores elever i går, fredag, og den blev taget rigtig godt imod. Vi synes, den er sjov at lave, og det virkede til, at eleverne blev glade for, at vi havde brugt tid og kræfter på det, siger Hans Bilde Jacobsen, der har været på Dronninglund Efterskole i fire år og nu har afsluttet sit første år som forstander på stedet.

- Vidoen er en hilsen fra hele personalet til eleverne, så alle er med på en eller anden måde, og jeg synes selv, det er sjovt at lave sådan noget her, der er lidt anderledes, og hvor man bruger sig selv på en anden måde, forklarer han.

Sidste års video kan findes på Dronninglund Efterskoles Facebook-side, og den høstede hurtigt over 1000 likes og adskillige delinger på det sociale medie.

- På en måde bliver musikvideoerne lidt en hilsen til gamle elever også. Så kan de se deres gamle lærere te sig lidt, og vi har faktisk genbrugt en stump fra den første video i den nye her, hvor vi slutter med at se en mandlig lærer danse rundt i bar overkrop og lyserødt tylskørt, siger Hans Bilde Jacobsen.

Lørdag tog han - ligesom alle landets andre efterskoleforstandere - så rigtig afsked med eleverne. En bevægende, men også god dag, synes han.

- Det er med blandede følelser, vi tager afsked. For det er trist at skulle sige farvel til nogle mennesker, der næsten er blevet familie det seneste år, men det er også lidt et højdepunkt. For det er sådan en dag, hvor man anerkender hinanden og siger tak for oplevelser og betydning. Og hvis ikke det var hårdt og svært at sige farvel, ville det jo ikke have betydet nok at være her, siger Hans Bilde Jacobsen.

 

Flere nyheder fra TV2 Nord