Rapmusik skal lokke unge i cykelhjelmen

Foto: Iben Hedemann

En ny kampagne skal få unge aalborgensere til at cykle med cykelhjelm. Undersøgelser viser nemlig, at det er svært at lokke teenagerne i hjelmen.

De unge nordjyder er ikke meget for at cykle med cykelhjelm. En undersøgelse blandt skoler i Aalborg Kommune viser, at kun mellem syv og sytten procent af de unge over 12 år bruger cykelhjelm.

Derfor har Aalborg Kommune målrettet deres tredje cykelhjelmkampagne mod de unge cyklister. En musikvideo med rapmusik skal gøre det moderne at cykle med cykelhjelm. Det er skoleelever fra Aalborg Kommune, der medvirker i musikvideoen, hvor rapperen AndyOp synger om, at man skal turde være sig selv.

- Det er en svær alder. Det der med, at når de tager en cykelhjelm på, så er de ikke smarte, og håret sidder ikke, som det skal. Så gør de noget, som andre ikke gør - Men hvis nu alle teenagere brugte cykelhjelm, så var der ikke nogen, der var udenfor, siger Anne Mette Andersen, der er koordinator på kampagnen for Aalborg Kommune.

Og hjelmen kan redde liv - tal fra Rådet for Sikker Trafik viser, at risikoen for alvorlige hovedskader ved cykelstyrt falder med 60 procent, hvis man bruger sin cykelhjelm. En tendens, som politiet kan genkende, når de kommer ud til trafikuheld.

- Når vi kommer ud til selve færdselsuheldene, så er der i hvert fald en forskel på, om man har slået hovedet ind i en bil uden en cykelhjelm, eller om det er med en cykelhjelm på hovedet, siger Nordjyllands Politis Indsatsleder, Poul Fastergaard.

Kampagnen løber over de kommende tre uger. På kampagnens facebookside kan kommunens unge mennesker blandt andet deltage i konkurrencer og se musikvideoen.
 

Du kan se musikvideoen til rapsangen "Jeg sætter min hat, som jeg vil" i fuld længde her:
http://www.youtube.com/watch?v=hOx29k5_OQA&feature=player_embedded

Flere nyheder fra TV2 Nord