Rapport: Luk sygehuset i Nykøbing Mors

Foto: Daniel Mikkelsen

Ny rapport fra Region Nordjyllands embedsværk foreslår flere ændringer i den nordjyske sygehusstruktur.

Den knap 50 sider lange rapport, der netop er blevet sendt i offentlig høring, kan meget vel blive startskuddet til en ny debat om sygehusstrukturen i Region Nordjylland. Rapporten gemmer på flere konkrete bud på markante ændringer i den nordjyske sygehusstruktur - også bud, der rummer politisk sprængstof.

Planen lægger for eksempel op til, at Sygehus Thy-Mors' afdeling i Nykøbing bliver nedlagt og ført ind under sygehuset i Thisted.

Samtidig anbefales det, at de resterende sygehusfunktioner i Brovst lukkes og fremover bliver varetaget af Aalborg Sygehus.

Derudover anbefales det blandt andet også, at 26 medicinske sengepladser på Sygehus Himmerland i Farsø overføres til sygehuset i Hobro.

Allerede nu trækkes de politiske fronter op. Regionsrådsformand, Ulla Astman (S), er for eksempel ikke begejstret ved tanken om, at sygehuset i Nykøbing Mors skal lukkes.

- "Jeg synes, det er en af de ting, vi skal kigge mere kritisk på. For det vil være en meget lille rationaliseringsgevinst, der er ved at lukke sygehuset i Nykøbing," siger hun.

Ikke overraskende er også de konservatives Kirsten Moesgaard på barrikaderne. Hun mener, at tanken om at nedlægge 26 medicinske sengepladser på sygehuset i Farsø, er helt uforståeligt.

- "Det mener jeg er helt uacceptabelt. Der skal man kigge på, hvor meget skade man gør ved at flytte de sengepladser til Hobro. Vi har en meget dygtig ortopædkirurgisk klinik i Farsø og de kan ikke undvære den medicinske opbakning," siger hun.

Den offentlige høringsperiode slutter til maj, men allerede på mandag skal regionsrådets forretningsudvalg mødes for at drøfte planen.

Flere nyheder fra TV2 Nord