Rasmus Würtz: - Vi føler os alle medskyldige

Anfører Rasmus Würtz er trist over at sige farvel til Lars Søndergaard og peger på, at det er hele holdet, ikke kun træneren, der har svigtet.

Mens AaB's fans længe har været tilbøjelige til at give træneren ansvaret for den manglende succes på grønsværen, er anfører Rasmus Würtz mere tilbageholdende med at bebrejde den netop fritstillede Lars Søndergaard.

- Jeg synes, vi har haft et godt samarbejde med Lars Søndergaard og har jo kæmpet hele efteråret for at få tingene til at lykkes for os. Og der må vi også sige, at vi har ikke levet helt op til forventningerne, også dem vi har haft til os selv, og så ved vi også godt at risikoen altid er, at træneren ryger. Men det er en lille smule vemodigt, siger Rasmus Würtz.

- Vi føler os alle sammen medskyldige i fyringen. Det er jo ikke bare en mands skyld, at der kommer dårlige resultater, så det er hele vejen rundt, vi nu må kigge ind ad. Det har vi jo allerede gjort. Vi er klar over, at vi, om det blev under Lars eller nu en anden træner, skal forbedre nogle ting, og det har vi også tænkt os at gøre, forklarer anføreren.

Rasmus Würtz vil ikke tage stilling, om tingene kunne være lykkedes med Lars Søndergaard ved roret, eller om ledelsen gjorde det rigtige ved at bane vejen for en ny træner.

- Det er ikke op til spillerne at vurdere det, og det er ikke op til mig at beslutte det. Det er en ledelsesbeslutning. Vi har hele tiden kæmpet alt, hvad vi kunne sammen med Lars, og Lars har haft opbakning i spillertruppen hele vejen igennem, så det er ikke på den front, der har været problemer. Beslutningen er nu engang taget, og den bakker vi 100 procent op om og er klar til at starte op med ny energi efter interpausen, slår Rasmus Würtz fast.

Anføreren har ingen præferencer, når det kommer til en ny træner. En af dem, der dog kunne være interessant, er tidligere assistenttræner i AaB, Allan Kuhn, som også for nylig blev fyret fra sin trænergerning hos Malmö FF. 

- Allan Kuhn er en fantastisk god fyr, vi kender ham allesammen, og han er vellidt, men om han er den rigtige mand, det må Allan Gaarde og resten af den sportslige ledelse vurdere, siger Rasmus Würtz. 

AaB skiller sig af med Lars Søndergaard, der nåede at stå i spidsen for superliga-holdet i halvanden sæson.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland