Ny verdensrekord: Ravnkildes borgere laver verdens længste guirlande

I en konkurrence arrangeret af "Min Købmand" har borgerne i Ravnkilde sammen lavet en guirlande, der bliver cirka 18 kilometer lang.

Vi har alle siddet og lavet en meter eller to hjemme i stuen eller i skoleklassen gennem tidens løb. De små cirkler af pap eller papir, der sammen danner det vel nok mest ikoniske julepynt herhjemme; guirlanden. 

I anledningen af at julen nærmer sig, har "Min Købmand" startet en konkurrence i deres 171 butikker. Det går ud på at lave den længste guirlande, og de fire længste vinder 10.000 kroner. 

Den konkurrence har de taget meget alvorligt i butikken i Ravnkilde, hvor Hanne Degn har fået travlt i den lille købmand. 

- Vi har haft rigtig mange kunder i gang med at hænge guirlander op. Efter den første dag kunne vi godt se, at det magtede vi ikke selv, så fik vi jo ikke lavet andet, fortæller Hanne Degn, der er købmand i butikken i Ravndrup. Søndag eftermiddag hang der cirka 6,2 kilometer guirlande i den lille købmandsforretning. 

Mens TV2 Nord er på besøg i butikken går døren op. Her dukker to kvinder op med sække fyldt med guirlander. 

- De kommer hjemme fra stuerne af. Vi har siddet og lavet guirlander hver aften og i weekenderne. Så har vi siddet sammen med vores mænd og sammen med ungerne, fortæller Mikala Danzi og Karine Larsen, der har næsten 1,4 kilometer guirlander med i sækkene. 

Det har dog vist sig, at købmandsbutikken slet ikke har plads til alle de guirlander byens borgere har produceret. Derfor har de nu taget forsamlingshuset i brug. I alt forventer Hanne Degn at guirlandet bliver 18 kilometer lang. 

- Vi vil bare vinde det her - og det gør vi, fortæller Hanne Degn. 

Det er hele byen, der har hjulpet til med at lave de mange meter guirlande. Derfor skal præmiesummen på 10.000 også bruges lokalt. 

- Vi har besluttet, at det skal bruges til en eller to fællesspisnigner i forsamlingshuset, hvor der bliver noget underholdning for børn, men også for de lidt ældre, fortæller Hanne Degn. 

Afgørelsen i konkurrencen finder sted mandag, hvor Dagrofa, der står bag "Min Købmand"-butikkerne kommer ud og måler op. 

Opdatering: Min Købmand i Ravnkilde vandt konkurrencen og 10.000 kroner, som skal bruges på to gange fællesspisning i byen.


Seneste nyt

fra Nordjylland