Razzia på rigmandsbyggerier

3F afslører udenlandsk arbejdskraft på eksklusive nordjyske byggerier.

16 østeuropæiske arbejdere er lige nu i gang med at opføre flere luksuslejligheder i Godthåb Hammerværks tidligere administrationsbygning.

3F besøgte byggeriet i dag, og kunne konstatere, at de udenlandske håndværkere ikke arbejder under dansk overenskomst. Den socialdemokratiske folketingskandidat Birgit Elgaard deltog i razziaen.

- Jeg frygter at denne type arbejdspladser koster det danske samfund dyrt på to måder. Dels kan jeg frygte, at de udenlanske arbejdere ikke betaler skat i Danmark, og dels holder de danske håndværkere ude, som istedet må gå på dagpenge.

Det er Q Byg fra Viborg, som står for byggeriet. Herfra afviser ejeren Karsten Resen Holm, at hans medarbejdere ikke betaler til de danske velfærdsydelser.

- Alle mine medarbejdere, danske såvel som udenlandske, betaler skat, feriepenge og lignende i Danmark. De arbejder under de lovkrav vi har i Danmark, men der er ingen grund til at lave en overenskomst, det er unødvendigt, siger Karsten Resen Holm til TV2/NORD.

Han afviser også at håndværkerne får for lidt i løn.

- Mine ansatte får minimum mindstelønnen, så der er ingen ulovligheder, faktisk får flere af dem mere, fordi de har været stabil arbejdskraft i en årrække, hvor de danske håndværkere ikke har været det, siger Karsten Resen Holm.

Reidar Kogstad fra 3F vil nu undersøge forholdene på arbejdspladsen, inden han tager stilling til om fagforeningen skal tage yderlige skridt.


Seneste nyt

fra Nordjylland