Rebild bliver ældst

Foto: TV2/Nord

Borgerne i Rebild Kommune lever længere end i de øvrige nordjyske kommuner.

Folk i Rebild kommune har et godt liv. Rent faktisk så godt, at de gennemsnitligt er den kommune i Nordjylland der lever længst med en gennemsnitlig levealder på 78,5 år.

"Jeg forsøger at sidde så lidt ned som muligt. Jeg svømmer, går lange ture og forsøger at læse og aktivere mig selv. At være aktiv er en vigtig ting for, at jeg har det godt," siger 77-årige Grethe Sprøgel.

Hos Rebild Kommune forsøger man at hjælpe de ældre til at gøre overgangen fra arbejdsliv til pensionisttilværelse lettest mulig.

"Der er jo rigtig mange ældre der sidder i et stort hus, hvor børnene er flyttet hjemmefra. Springet til at sælge den bolig, der er blevet alt for stor, kan være svært at tage. Derfor bygger vi mange ældrevenlige andels- og lejeboliger. På den måde kan de ældre se, at der rent faktisk er et alternativ," fortæller borgmester Anny Winther (V) til TV2 Nord.

Et alternativ Grethe Sprøgel valgte at benytte sig af for ni år siden, da hun skiftede villaen ud med en 3-værelses. Et valg hun på ingen måde har fortrudt.

"Jeg har al den plads jeg har brug for. Samtidig kan jeg selv holde mit hjem, og har ikke brug for den samme hjælp som jeg ville have i et stort hus. Desuden er lejligheden indrettet, så den tager højde for, hvis jeg skulle blive gangbesværet," fortæller Grethe Sprøgel.

Det er borgerne i Thisted og på Læsø der lever kortest. Her er gennemsnitsalderen 76,7 år.

Flere nyheder fra TV2 Nord