Rebild-borgmester om mobning og trusler: Har fuld tillid til direktionen

Borgmester i Rebild Kommune, Leon Sebbelin, ser ingen grund til at gå videre med sagen, hvor en kvindelige leder er under skarp kritik fra tidligere ansatte på Sundhedscenter Rebild.

16 tidligere ansatte på Sundhedscenter Rebild trådte tirsdag frem i TV2 Nord med kraftig kritik af en kvindelig leder ved kommunen, som stadig er ansat. De beskrev et arbejdsmiljø præget af mobning og trusler fra lederen.

Kommunaldirektør Jes Lunde afviste dog, at arbejdsmiljøet i dag under den kvindelige leder er, som de tidligere ansatte har forklaret. 

Onsdag blussede sagen så op igen, da viceborgmester Allan Busk (Den Sociale Fællesliste) krævede politisk handling, da han - ifølge ham selv - har fået flere henvendelser fra nuværende ansatte, der er bange for at gå på arbejde, fordi de frygter lederen.

- Jeg vil have en tilbundsgående undersøgelse af det her. Jeg er ikke tilfreds med det, kommunaldirektør Jes Lunde har sagt på tv, sagde Allan Busk.

Men ifølge borgmesteren i Rebild Kommune, Leon Sebbelin, er der ingen grund til at slå alarm. 

quote Jeg har fuld tillid til, at direktionen har kørt en proces, hvor man har indraget den sagkundskab, der er.

Leon Sebbelin, borgmester, Rebild Kommune

- Sygefraværet er lavt og faldende, der har været trivselsundersøgelser, og Arbejdstilsynet har givet grøn smiley. Der, hvor man normalt kan se noget, kommer det i hvert fald ikke ud, siger han til TV2 Nord. 

Er det ensbetydende med, at du ikke vil gøre noget politisk for at undersøge sagen nærmere?

- Jeg har fuld tillid til, at direktionen har kørt en proces, hvor man har indraget den sagkundskab, der er, siger han. 

Ingen nuværende medarbejdere på Sundhedscenter Rebild har endnu stået frem og fortalt offentligtligt om arbejdsmiljøet på centeret. 


Seneste nyt

fra Nordjylland