Rebild er dårligst til at servicere erhverv: - Vi skal blive bedre

Rebild er den kommune i Nordjylland, der er dårligst til at servicere erhvervslivet, viser en ny analyse fra Dansk Byggeri. Det skal der laves om på, lyder det fra viceborgmester Allan Busk.

Der er kun syv kommuner i Danmark, der er dårligere til at servicere erhvervslivet end Rebild. Blandt andet sociale klausuler, lærlingeklausuler og for dårlig håndtering af affaldet fra virksomheder er med til at trække kommunen er med til at trække Rebild ned på listen.

Og det skal der gøres noget ved, lyder det fra Allan Busk (Den Sociale Fællesliste), der er viceborgmester og formand for arbejdsmarkedsudvalget i Rebild Kommune.

- Vi må erkende, at der er ting, vi skal gøre langt bedre, især vores dialog med virksomhederne, siger han torsdag aften til TV2 Nord.

Vil holde fast i lærlinge-klausul

Men viceborgmesteren tillader sig også at rejse tvivl om nogle af de ting i analysen, der giver Rebild Kommune en bundplacering. 

- En af de ting, der tæller højt i analysen og placerer os langt nede på listen, er sociale klausuler. Men jeg vil hellere sørge for, at borgernes skattekroner i Rebild Kommune ikke ender i lommen hos østeuropæiske platfirmaer, end jeg vil stille Dansk Byggeri tilfreds i en undersøgelse. Så der er mange ting, man kan diskutere, om det er rigtigt eller forkert. Men selvfølgelig må vi aldrig nogensinde sige, at vi ikke skal gøre det bedre. Vi skal være en erhvervsvenlig kommune, og vi skal være i top, siger Allan Busk.

Han fremhæver også Rebild Kommunes krav om, at virksomheder, der løser opgaver for kommunen, skal have lærlinge, som et forhold, der trækker kommunen ned i analysen.

- Der mener jeg, at det er en kommunes pligt at sørge for, at de virksomheder, der arbejder for os, skal være med til at uddanne lærlinge, siger viceborgmesteren.


Seneste nyt

fra Nordjylland