Rebild-far får ændret sin straf

Foto: Thomas Gaardsmand

Den 56-årige mand i Rebildsagen skal tolv år i fængsel i stedet for forvaring på ubestemt tid. Det har Vestre Landsret besluttet.

Vestre Landsret ændrede torsdag ved middagstid dommen i Rebild-sagen til fængsel i 12 år. Den dømte mand blev i Byretten i Aalborg idømt en tidsubestemt forvaringsdom for seksuelt misbrug af ni børn, heraf syv af sine egne.

Landsretten fandt modsat byretten ikke, at manden generelt er farlig, og derfor fik han ikke en forvaringsdom. Derudover fandt landsretten, at det ikke kunne bevises, at han havde misbrugt det ene af sine børn.

Dommen på 12 års fængsel til den 56-årige mand er den højest mulige tidsbestemte straf for de forbrydelser, som manden er dømt for.

Med afgørelsen følger Vestre Landsret den linje, som retten selv lagde i forbindelse med den såkaldte Serritslev-sag. Her blev en far af Retten i Hjørring idømt forvaring, men Vestre Landsret valgt at ændre straffen til 11 års fængsel. Det var på det tidspunkt den strengest mulige straf på området, men det er altså nu overgået.

Den 56-årige familiefar blev anholdt i september for over halvandet år siden og har siddet varetægtsfængslet siden. Han blev anholdt efter, at et af børnene begyndte at snakke over for politiet. Sagen kom først til offentlighedens kendskab i januar, da anklageskriftet blev offentliggjort.

Overgrebene på børnene blev indledt tilbage i 1994. Dengang gik det ud over mandens søn, som var fem år på det tidspunkt. Overgrebene er blandt andet sket i Kongerslev, Arden, Hadsund, Skørping, Blendstrup, Terndrup.

Vestre Landsret stadfæstede den del af byrettens dom, der omhandler erstatning til børnene. Han skal betale børnene 915.000 kroner i erstatning.

Den 56-årige havde valgt at anke byrettens dom, og mandens forsvarer havde krævet, at manden blev frifundet.