Rebild godkender fyringer og ny kulegravning

Byrådet i Rebild Kommune godkendte her til aften fyringerne af de tre kommunale chefer, der i sidste uge blev afskediget. Samtidig er en ny undersøgelse af sagsbehandlingen i Rebildsagen på vej.

På et lukket punkt på dagsordnen godkendte byrådet kommunens fyringer af de tre topchefer. Dermed er afskedigelserne af tidligere kommunaldirektør Erik Odder, socialdirektør Søren Kjær og familiechef Jette Christensen officielt forseglet.

Tidligere på aftenen gik bølgerne højt, da byrådsmedlemmerne også skulle godkende en ny undersøgelse, som skal afdække personalemæssige ansvar for mangler i Rebildsagens forløb. En undersøgelse, som økonomiudvalget har bestilt fra Kommunernes Landsorganisation.
Med Rikke Karlsson (Dansk Folkeparti) og Søren Søe-Larsen (Oplandslisten) i spidsen blev der stillet spørgsmålstegn ved, om KL er den rette instans til at afgøre et eventuelt politisk ansvar i Rebildsagen.
Byrådet valgte at godkende at rapporten med den nye kulegravning kommer fra KL.

- De 1800 siders sagsbehandling er allerede sendt afsted, sluttede borgmester Anny Winther (Venstre) det omstridte punkt på dagsordnen.

Rapporten fra KL skal laves indenfor fire uger, og koster 300.000 kr. fra kommunekassen i Rebild.

- Personligt har jeg slet ikke brug for en rapport. Det politiske ansvar kigger os hele tiden i øjnene, og vi må fremadrettet sørge for, at vi aldrig igen får en ny sag med svigt som i Rebildsagen, siger Leon Sebbelin (Radikale).

Flere byrådsmedlemmer ytrede desuden forventning om, at det kommune tilsynsråd også vil blande sig for at vurdere Rebildsagen.


Seneste nyt

fra Nordjylland