Rebild Kommune ignorerer egne eksperter

En 3-årig sent udviklet dreng skal i børnehave selvom han udviklingsmæssigt kun er halvandet år. Det holder Rebild Kommune fast i, på trods af at kommunens egne eksperter fraråder det

3-årige Julius skal i børnehave, hvis det står til politikerne fra Rebild kommune. Men det er hans forældre langt fra enige i.

- Det, der er optimalt for Julius er at blive i en dagpleje, hvor han kan udvikle sig til at blive klar til en børnehave, siger Maria Louise Jellesn, der er mor til Julius.

Julius født fire måneder for tidligt, og er derfor ikke lige så udviklet som sine jævnaldrene. Som TV2/Nord kunne fortælle tilbage i juni, så vil kommunen sende ham i børnehave, fordi han har gået i privat, og ikke kommunal, dagpleje. Simpelthen for at spare penge.

Nu har kommunens egne børneeksperter vurderet, at Julius ikke er tilstrækkeligt udviklet til at komme i børnehave. Alligevel holder kommunen fast.

- Vi siger nej til en udsættelse af de børn, der kommer fra den private dagpleje til børnehave. Den beslutning er principiel, og den bliver der ikke lavet om på, siger Anders Norup (Venster), der er formand for Rebild Kommunes børn- og ungdomsudvalg.

Nu har Kommunen i stedet givet familien valget mellem to børnehave. En almindelig, og en med ekstra støtte.

- Julius har ikke brug for en støttepædagog, han brug for tid til at modnes, siger Maria Louise Jellesen

- Jeg synes, vi har givet familien et rigtig godt tilbud, og vi har strukket os lidt længere end normalt for at lavet et godt tilbud, siger Ander Norup.

Indtil januar skal Julius passes hjemme. Derefter vil familien selv betale for et ekstra år i dagpleje. Uden hjælp fra kommunen.

- Det er en principsag for kommunen lige nu. De vil ikke overgive sig. Det vil jeg heller ikke. Det er mit barn, og han skal ikke bøde for at være født for tidligt, siger Maria Louise Jellesen.


Seneste nyt

fra Nordjylland