Rebild Kommune vedtager at bruge sprøjtegift

Byrådet i Rebild Kommune vedtog i går at give dispensation til brugen af sprøjtemidlet Merit Turf på Skørping Stadion.

Beslutningen blev taget fordi DBU har meddelt, at banerne på Skørping Stadion skal opgraderes, hvis U-21 landsholdet endnu engang skal træne på banerne.

Det betyder, at de mange gåsebiller, der plager banerne skal væk. Og da skadesmidlet Merit Turf er den hurtigste måde at bekæmpe gåsebiller på, har kommunen besluttet at bruge det, til trods for at det går stik imod kommunens grønne politik.

Byrådsmedlem Bertil Flemming Mortensen er ked af at byrådet vælger at gå imod kommunens politik.

- Det er ikke i orden at kommunen nu for tredje gang går imod den grønne politik. Det er ikke i orden, siger han.

Gert Fischer, der er et af de medlemmer, der stemte for forslaget forklarer, at midlet slet ikke er så farligt, som man tror. Og i øvrigt er det sidste gang dispensationen bliver givet, herefter vil kommunen gå over til biologisk bekæmpelse af gåsebillen. Men da det er en akut situation, fordi DBU gerne vil have banerne klar hurtigt, valgte byrådet at give dispensation for sidste gang, forklarer han.

DBU vil dog ikke tage ansvar for hvordan kommunen vælger at gøre banerne klar. Lars Berendt, der er kommunikationschef ved DBU siger, han har tillid til, at eksperterne ved kommunen ved, hvordan det skal håndteres.


Seneste nyt

fra Nordjylland