To reddet fra brændende bygning

Tirsdag aften udbrød der brand i en lejlighed i Thisted. To personer måttes evakueres - den ene fra taget. [size=2] [/size]

En frituregryde var tirsdag aften årsag til, at en større brand udviklede sig i et lejlighedskompleks i Østergade i Thisted.

En beboer på første sal i den to etagers-høje bygning var i gang med at lave mad, da gryden brød i brand. I et forsøg på at slukke flammerne smed beboeren vand på det kogende olie, hvilket resulterede i, at ilden blot blev endnu mere voldsom og bredte sig.

- Ilden har bredt sig meget kraftigt blandt andet via en emhætte, der gjorde, at flammerne fik fat i anden sal. Man har forsøgt at slukke så godt, man kunne, men ilden spredte sig for hurtigt til, at man kunne gøre noget, siger vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Lars Even.

Da brandvæsnet nåede frem, havde fem til ti personer skaffet sig ud ved egen hjælp enten via trappe eller vinduer - men to var stadig i bygningen.

- Én person var klatret op på taget, og én var fanget på anden sal. De blev reddet fri af bygningen via en af brandvæsnets stigevogne, og begge efterfølgende kørt til hospitalet. Den ene har fået brandsår på fingrene, og den anden ligger til observation for røgforgiftning, siger Lars Even.

Stueetagen af den brændte bygning huser en butik, der er sluppet forholdsvis billigt og i det store hele er uskadt - dog med mindre sod- og vandskader. Anderledes ser det ud for resten af bygningen, fortæller vagtchefen.

- Første- og andensalen er kommet slemt til skade og er nærmest udbrændte. Heldigvis har man formået at begrænse ilden til den ene opgang, så de omkringliggende opgange har ikke taget skade, siger han.
Beboerne i de udbrændte lejligheder er enten blevet genhuset eller er ved familie.


Seneste nyt

fra Nordjylland