Rederi løber fra løfter - besætning fortsat uden løn

Trods en række løfter om at lønnen var på vej, så har 19 søfolk i nu mere end 5 måneder ventet ombord det russiske tankskib Natig Aliyev i Aalbæk Bugt på at få deres løn, så skibet kan sejle videre.

Tankskibet har været tilbageholdt siden 7. februar af Fogedretten i Hjørring, da rederiet Palmali ikke kan betale sin gæld til en bank. Søfartsstyrelsen har også gjort såkaldt arrest i skibet, da besætningen ikke har fået løn siden marts. 

I slutningen af juli skrev rederiet i en mail Morten Bach, som som er inspektør i De Internationale Transportarbejderes Fagforbund, at alle økonomiske udeståender var løst, så søfolk ville få deres løn. 

- De lover gang på gang, at der sker noget, men der er ikke sket noget, siger Morten Bach. 

Det russiske tankskib ligger således fortsat for anker i Aalbæk Bugt. De Internationale Transportarbejderes Fagforbund har flere gange tilbudt at hjælpe besætningen, så de kan få 4 måneders løn via den forsikring, som rederiet har tegnet. 

Et russisk skib ligger på femte måned for anker i Aalbæk Bugt.

Søfolkene er via deres forsikring garanteret fire måneders løn og gratis hjemrejse, men for at den kan komme til udbetaling med hjælp fra De internationale Transportarbejderes Fagforbund, kræver det, at de skriver under på fuldmagten, og det har besætningen ikke ville gøre.

- Det er frustrerende ikke at kunne hjælpe dem, men de svarer ikke tilbage. Jeg har flere gange skrevet til dem, og 5 måneder uden løn må være uholdbart, siger Morten Bach fra ITF. 

 

19 søfolk, der er fanget på et tankskib i Ålbæk Bugt har angiveligt ikke fået løn i fire måneder, og nu er de også løbet tør for mad og brændstof.

Det russiske rederi har haft tre skibe liggende for anker andre steder i europæisk farvand, hvor besætningen også manglende deres løn. Her skulle forholdene være bragt i orden nu. I et af tilfældene fik besætningen ikke løn i 8 måneder.

Tankskibet i Aalbæk Bugt har ligget for anker i mere end 6 måneder, og hvornår det sejler ikke er uvist. 


Seneste nyt

fra Nordjylland