Håbet brast: Arbejdsgiver vil prøve Nicks sag ved Højesteret

Fire års kamp er alligevel ikke helt slut for Nick Vejle. Hans tidligere arbejdsgiver vil forsøge at få sagen om erstatning prøvet ved Højesteret.

For to uger siden afgjorde Vestre Landsret, at Nick Vejle skulle have erstatning fra sin tidligere arbejdsgiver efter en arbejdsulykke på Strandby Havn i 2014.

I dag har hans tidligere arbejdsgiver, Grenaa Lossekompagni, besluttet, at de vil forsøge at få sagen prøvet ved Højesteret. Og det har knust Nick Vejle, som stadig har alvorlige mén af sine skader. 

quote - Det er da pisseirriterende. De er sgu da åndssvage - lad mig sgu få fred for satan!

Nick Vejle

- Det er da pisseirriterende. De er sgu da åndssvage - lad mig sgu få fred for satan, lyder reaktionen fra Nick Vejle.

Nick Vejle og hans advokat, Marianne Fruensgaard, vil argumentere for, at sagen ikke skal prøves i Højesteret. Hvis en sag går videre til Højesteret, så kræver det, at sagen har principiel karakter. Det mener Marianne Fruensgaard ikke er tilfældet med sagen her:

- Der er to instanser, der har sagt, at der er et ansvar fra arbejdsgivers side, så jeg synes, vi skal lade den ligge der. Det er ærgerligt for Nick, og det er frustrerende, at han ikke kan få lov til at lægge det her bag ham, siger hun. 

Troede kampen var slut

For bare 14 dage siden så det ellers ud til, at han endelig kunne få tilkendt erstatning efter ulykken, og at fire års retslig kamp var slut. 

- Jeg er glad for, at det endelig er slut, sagde Nick Vejle, der blev slemt hjerneskadet i forbindelse med ulykken, til TV 2 Nord efter Landsretten afsagte kendelse for 14 dage siden. 

Den 4. august 2014 stod Nick Vejle på kajen på Standby Havn i færd med at pumpe skidtfisk op fra en kutter. Han opdagede, at to fiskere lå bevidstløse i lasten, hvorefter han hoppede ombord i forsøget på at redde deres liv.

Fiskene i lasten havde udviklet giftige svovlbrinte, og de to fiskere døde. Nick reddede akkurat livet efter cirka 30 minutter i lastrummet, men de giftige dampe betød, at han pådrog sig en hjerneskade, der gør, at han i dag har problemer med motorikken og har meget svært ved at tale.

Ansat i fire uger

Nick havde kun været ansat i fire uger hos Grenaa Lossekompagni, da ulykken skete. Han var hverken udstyret med åndedrætsværn eller en såkaldt H2S-måler, der kan måle svovlbrinte.

Han siger også, at han aldrig var blevet fortalt, at han skulle blive på kajen uanset hvad. Derfor har han anlagt en erstatningssag mod sin tidligere arbejdsgiver

Byretten mente, at Nick Vejles daværende arbejdsgiver var ansvarlig for hans ulykke og skal betale ham erstatning - og den dom var Vestre Landsret altså enig i - med stemmerne 2 mod 1.

Det er nu op til Procesbevillingsnævnet at afgøre, om Grenå Lodskompagni kan få prøvet sagen ved Højesteret. 

Hos Grenaa Lossekompagni oplyser direktør Jan Hansen, at det er firmaets forsikringsselskab, der har krævet, at sagen skal prøves ved Højesteret. 

Derudover har han ingen kommentarer til sagens udvikling.

Det er på nuværende tidspunkt ikke til at sige, hvornår det bliver besluttet, om sagen skal i Højesteret. Nick Vejles advokat, Marianne Fruensgaard, håber, at sagen bliver set som afsluttet, men hun er klar, hvis den skal gå om: 

- Hvis vi skal i Højesteret, så gør vi selvfølgelig også det, og så må vi jo bare vinde der, siger Marianne Fruensgaard, der er advokat for Nick Vejle. 

Se dokumentar om Nick

TV2 Nord har i tre programmer fulgt Nick og hans familie i deres fælles fight for at komme videre efter ulykken. Nick har fået tilkendt førtidspension, og det har været en svær erkendelse, at han aldrig kommer til at arbejde igen.

- Det er hårdt. Man føler sig som en taber, men selvfølgelig er jeg ikke det, sagde Nick Vejle i dokumentaren ”Nick og Tanja: Kampen for at holde sammen”, som blev sendt på TV2 Nord 26. december 2018. 

Se alle tre programmer om Nicks kamp efter ulykken herunder.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland