Redningsmand: Ved ikke om jeg er en helt

"Det var bare en helt almindelig gerning, og jeg var ikke i tvivl om, at jeg skulle hoppe i vandet og hjælpe." Sådan fortæller den 19-årige redningsmand, der i morges reddede en 39-årig fra at drukne i Limfjorden.

19-årige Anders Neve Enggaard fra Aalborg kom tidligt i morges kørende ved Limfjorden i Aalborg, da han så en bil køre ud over kanten og røg ned i fjorden.

Han kørte straks ind til siden og løb hen til kanten, og hoppede selv i.

- Jeg tænkte ikke andet end, at jeg skulle derover hurtigst muligt. Det er jo ikke noget, man er forberedt på, så jeg tog chancen og hoppede i vandet, siger han.

Det var en 39-årig mand fra Tylstrup, der efter eget udsagn havde overset skiltningen på havnen, og derfor var endt i det kolde vand.

- Da jeg var i vandet, råbte han til mig inde fra bilen, at han ikke kunne komme ud. Jeg tog fat i døren på bilen, og ved fælles hjælp fik vi den op. Bilen sank imens, og jeg tror at han nåede at være under vandet i et par sekunder. Jeg ved ikke om, om jeg reddede hans liv, men jeg hjalp ham ud, siger Anders Neve Enggaard til TV2/Nord.

Beredskabet kom hurtigt til stedet og fik bilen bjerget. Begge mænd måtte en tur på sygehuset, men er uskadte.

- Jeg var jo helt nedkølet, så jeg skulle med på sygehuset og tjekkes, siger han.

På TV2/Nords facebookside har mange personer skrevet kommentarer om episoden. Flere skriver, at det er en fantastisk indsats, mens andre mener, at Anders Neve Enggaard bør få en medalje for heltegerningen. Han selv er dog mere beskeden.

- Jeg har hørt, at der er en masse, der mener, at jeg er en helt, men det var bare en helt almindelig gerning, og jeg var ikke i tvivl om, at jeg skulle hoppe i vandet og hjælpe, da situationen opstod, siger Anders Neve Enggaard.


Seneste nyt

fra Nordjylland