Reform skubber flere på pension

 Reform skubber flere på pension

Står det til regeringen, skal ældre blive længere på arbejdsmarkedet, men ifølge pensionsbranchen får den nye skattereform den modsatte effekt.

- Mange vil sikkert få den idé, at hvis man trækker sin pensionsperiode lidt længere, og på den måde
kommer ned under den årlige beløbsgrænse for særskatten, så bliver det pludseligt attraktivt at gå tidligere, siger den administrerende direktør i brancheorganisationen Pension og Forsikring Per Bremer Rasmussen.

En del af finansieringen i den nye reform ligger nemlig i at indføre en otte procents særskat på pensionsudbetalinger, der ligger over 284.000 kroner om året. Det skriver NORDJYSKE og Fyens Stiftstidende tirsdag

Ifølge beregninger fra Forsikring og Pension betyder det, at en 64-årig, der overvejer at gå på pension som 65-årig, i det sidste år får mindre ud end vedkommende betaler ind på sin pension.

- I den situation er vi lovmæssigt forpligtet til at rådgive folk til at gå på pension tidligere, hvis det er det,
der gavner deres privatøkonomi bedst, siger Per Bremer Rasmussen.

Venstres skatteordfører, Torsten Schack Pedersen, forstår godt, at pensionsbranchen ønsker så gode vilkår som muligt, men han ser ikke noget urimeligt i reformen - tværtimod.

- Det er ikke tilsigtet, at folk med store pensionsformuer, som er indbetalt med store fradrag, får ekstra fornøjelse af, at vi sænker skatten på arbejde. Derfor laver vi en udligningsskat, så de kommer til at betale den skat, som de ellers ville have betalt, siger han.

Tidligere overvismand Torben M. Andersen har ikke set regnestykket fra Forsikring og Pension, men han tvivler på, at skattereformen kommer til at ændre det helt store for danskernes pensionsvaner.

Om ikke andet så fordi folk ikke kan gennemskue, hvad reglerne betyder i en i forvejen kompliceret
pensionsurskov, og det er ifølge ham det største problem.

- Det er enormt ærgerligt, at man ikke har ryddet op i den skattemæssige behandling omkring tilbagetrækning. Det er noget rod, fordi der er en masse ordninger, som er svære at gennemskue, og det er meget uheldigt i en situation, hvor folk gerne skulle bliver længere på arbejdsmarkedet, for konsekvensen er, at nogle træffer forkerte beslutninger, siger han.


Seneste nyt

fra Nordjylland