Regan Vest tættere på åbning for offentligheden

Koldkrigs-bunkeren Regan Vest i Rold Skov får tilskud i den nye finanslov, og det bringer bunkeren tættere på at kunne åbne som museum.

En tidlig julegave af en anselig størrelse. Det er, hvad det nye finanslovsforlig indtil videre har vist sig at være for Nordjyllands Historiske Museum, som længe har barslet med at åbne koldkrigs-bunkeren Regan Vest i Rold Skov for offentligheden som et museum.

I forliget er der sat 2,6 millioner kroner af til et årligt driftstilskud til Regan Vest, og dermed er muligheden for at åbne bunkeren for omverden rykket endnu tættere på. Det eneste, der mangler, skriver Nordjyllands Historiske Museum i en pressemeddelelse, er, at finansloven bliver endeligt vedtaget - sandsynligvis inden jul i år.

- En bedre julegave kan man næsten ikke ønske sig. Vi har arbejdet hen imod det her i mange år, og vi er mere end klar til at gå i gang med sidste – om end omfattende – del af arbejdet, så vi snart kan dele denne unikke oplevelse med et stort publikum fra både ind- og udland, siger museumsdirektør Lars Christian Nørbach fra Nordjyllands Historiske Museum.

- Det er i sandhed hele Nordjyllands projekt, og Regan Vest bliver en helt unik attraktion for både lokale, nationale og internationale gæster, ligesom det bliver et fantastisk tilbud til skoler. Der findes ikke et tilsvarende kold-krigs-anlæg, der står så autentisk noget andet sted i verden, tilføjer Lars Christian Nørbach.

Forude venter mellem tre og fire års arbejde med at klargøre anlægget, før publikum kan lukkes ind – et arbejde, Nordjyllands Historiske Museum glæder sig meget til. 

Indtil videre hører Regan Vest under Beredskabsstyrelsen, og der er ikke adgang til anlægget.


Seneste nyt

fra Nordjylland