Regering: Udflytning af statslige arbejdspladser er godt i gang

Regeringen har tirsdag godkendt den samlede plan for udflytningen af statslige arbejdspladser. Planen indeholder næsten 100 arbejdspladser mere end forventet. Det er endnu ikke offentliggjort om nogle af de ekstra arbejdspladser er nordjyske.

I oktober blev det offentliggjort, at flere nordjyske kommuner modtager statslige arbejdspladser. I dag blev den endelige plan godkendt. Der bliver flyttet næsten 100 arbejdspladser mere end forventet. 

Nordjylland står til at modtage 513 statlige arbejdspladser. De er fordelt mellem Hjørring, Aalborg og Brønderslev kommuner, det blev offentliggjort i oktober. Om Nordjylland får del i de ekstra arbejdspladser, der rykker ud af hovedstaden er endnu uvist. 

Projektet om udflytning af statlige arbejdspladser bliver væsentlig dyrere end i den oprindelige plan. Udflytningen var sat til at koste 400 millioner kroner, men det beløb blev i dag opjusteret til 944 millioner. Ligseom antallet af flytteklare jobs gik fra 3898 arbejdspladser til 3981 arbejdspladser. Den ekstra udgift slår ikke erhvervs- og vækstministeren ud.

- Vi har nu et samlet overblik over den største udflytning af statslige arbejdspladser nogensinde. Og med de første succesfulde udflytninger er vi allerede godt i gang. Det er meget glædeligt, at der er så stor søgning til de opslåede stillinger. Udflytningen af de statslige job vil dermed blive et vigtigt bidrag til regeringens målsætning om at skabe vækst og udvikling i hele Danmark,  siger erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen.

 

Vi følger senere op på, om der er ekstra arbejdspladser på vej til Nordjylland. 

 

Arbejdspladser der skal flyttes til Nordjylland:

  • Hjørring - 257 arbejdspladser
  • Aalborg - 219 arbejdspladser
  • Brønderslev - 37 arbejdspladser 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland