Regeringen: Tre nordjyske boligområder er udsatte

Tre nordjyske boligområder er udsatte, mener regeringen. Her kommer der til at gælde særlige regler for beboerne.

Tre boligområder i Nordjylland er kommet på regeringens liste over udsatte områder, der er blevet lavet i forbindelse med det ghettoudspil, der blev præsenteret torsdag.

Laila Thomsen, der er bestyrelsesformand for Alabu Bolig i Aalborg, er træt af at to områder i Aalborg Øst er fremhævet som udsatte områder.

- Det kommer til at betyde noget, at vi igen er på en liste. Vi har tidligere været på ghettolisten, og nu står vi pludselig på en ny liste man har opfundet, siger Laila Thomsen.

De tre områder er Løvvangen og Sebbersundvej i Aalborg samt Havrevej i Thisted.

quote Det er fint man går ind og finder nogle løsninger, men jeg synes man er gået over stregen denne gang

Laila Thomsen, formand, Alabu Bolig

Siden 1. december 2016 har Nordjylland ellers ikke haft nogen områder på ghettolisten. Selv om boligområderne ikke er mærket som ghettoer på den nye liste, så er det stadig et trælst stempel, mener Alabu Bolig.

- Det synes jeg er utroligt træls, fordi at vi oplever, at vi har en rigtig god afdeling derude. Det der sker, det er, at når vi snakker lister, så snakker folk Vollsmose og Tingbjerg. Så nu stempler man en hel afdeling og dermed alle beboerne derude. Og det synes jeg selvfølgelig er rigtig irriterende, siger hun.

Med udspillet vil regeringen sætte hårdt ind mod såkaldte parallelsamfund.

- Det er fint man går ind og finder nogle løsninger, men jeg synes man er gået over stregen denne gang, siger Laila Thomsen. 

Der er 22 punkter i regeringens ghettoudspil med overskriften 'Ét Danmark uden parallelsamfund - Ingen ghettoer i 2030'.

Beboere i de tre nordjyske boligområder bliver ifølge udspillet i fremtiden underlagt særlige regler. For eksempel skal børn fra områderne gå i dagtilbud mindst 30 timer om ugen, fra de fylder et år. Ellers frafalder børnechecken.

Kommunerne må heller ikke længere anvise borgere på offentlig ydelse til en bolig i de tre områder.

Den nye liste over ghettoer og udsatte områder kan ses her.


Seneste nyt

fra Nordjylland