Region: Behandling af kræft er god nok

Nordjyderne kan trygt lade sig behandle for lungekræft i Region Nordjylland, forsikrer regionen.

Fredag blev en ny rapport om behandlingen af lungekræft offentliggjort. Den viste, at bliver man behandlet for lungekræft i det vestlige Danmark - herunder også Nordjylland - er chancerne for at overleve markant ringere end, hvis man behandles i hovedstaden. Nu forsikrer Region Nordjylland, at de lever op til de nationale retningslinjer, og at der ikke er grundlag for at tvivle på lungecancerbehandlingen i regionen.

Rapporten baserer sig på data fra 2008-2010. Siden da har Region Nordjylland indført flere kontrolforløb, og patienterne følges tættere i efterbehandlingen af lungekræft.

Region Nordjylland blev efter rapportens offentliggørelse hængt ud i medierne for at være dén region, der er dårligst til at behandle lungekræftpatienter. Men det viser sig, at det ikke er korrekt, at Region Nordjylland er dårligst, slår rapportens bagmænd nu fast. Det er Vest Danmark - det vil sige Region Midtjylland, Region Nordjylland og Region Syd Danmark - der samlet set halter efter Region Hovedstaden, når det gælder efterbehandling.

- Det er meget uheldigt, at der i pressen er blevet konkluderet forkert på baggrund af rapporten, og at Region Nordjylland dermed er blevet udråbt til at være den dårligste region, når det gælder efterbehandling af lungekræft, for det er ikke tilfældet. Faktisk er Region Nordjylland rigtig godt med, når det gælder behandling af lungekræft siger Paul D. Bartels, der er faglig leder af Regionernes Kliniske Kvalitetsudviklingsprogram og samtidig en af dem, der står bag rapporten.


Seneste nyt

fra Nordjylland