Region Nordjylland: Ambulancebehandlere skal uddannes i Aalborg

Når undervisningsministeren skal afgøre, hvilken ansøger der skal uddanne ambulancebehandlere, håber Region Nordjylland, at det bliver SOSU Nord i Aalborg.

Der er i alt seks skoler i landet, der har søgt om at udbyde den nye erhvervsuddannelse til ambulancebehandler. 

En af skolerne er SOSU Nord i Aalborg, som tidligere har uddannet ambulancebehandlere. Skolens ansøgning bakkes op af Udvalg for Regional Udvikling i Region Nordjylland.

- Det er essentielt, at SOSU Nord får lov til at udbyde den nye uddannelse. Skolen har nogle helt særlige kompetencer på området, som de andre ansøgerskoler ikke kan matche, siger Ole Stavad, formand for Udvalg for Regional Udvikling i Region Nordjylland.

Skolen kan tilbyde at koble ambulancebehandleruddannelsen til de øvrige sundhedsfaglige erhvervsuddannelser på SOSU Nord, og har derfor mulighed for at uddanne fremtidige ambulancebehandlere til at være rustet til en ny virkelighed med flere ældre, kronisk syge og multisyge patienter med mange samtidige kontakter i sundhedsvæsenet, skriver Region Nordjylland i en pressemeddelelse. 

Udoveruddannelserne på SOSU Nord kan skolen samarbejdsaftaler være en fordel for uddannelsen. SOSU Nord samarbejder nemlig med AMU Nordjylland for at udvikle ambulance- og redningstekniske kompetencer. SOSU Nord har derudover samarbejde med UCN om paramedicineruddannelsen og med Aalborg Universitets sundhedsvidenskabelige fakultet om det præhospitale område, skriver Region Nordjylland i en pressemeddelelse.

Det er i juni måned, at Styrelsen for Undervisning og Kvalitet annoncerer undervisningsministerens godkendelser og afslag til ansøgerne, oplyser Region Nordjylland.


Seneste nyt

fra Nordjylland