Region Nordjylland indtager 82. pladsen

Region Hovedstaden er den femtende mest produktive af EU's 272 regioner. Inner London tager førstepladsen, mens Region Nordjylland indtager 82. pladsen.

På ranglisten over de mest produktive regioner i EU ligger Region Hovedstaden, der tæller hovedstadsområdet og Bornholm, nummer 15.

Det viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik, som bygger på tal fra Eurostat. Opgørelsen viser produktionen i forhold til indbyggertallet, altså BNP pr. indbygger.

Den mest produktive region i hele EU er Inner London, der ligger på en klar førsteplads. Luxembourg og Bruxelles tager anden- og tredjepladsen.

Trods den flotte placering, er Region Hovedstaden ikke Nordens etter. Den plads tager svenskerne med Stockholms Len, der ligger nummer ni.

De øvrige danske regioner ligger et godt stykke længere nede på listen. Region Midtjylland kommer ind på plads nummer 55, Region Syddanmark på plads nummer 68, Region Nordjylland på plads nummer 82 og Region Sjælland helt nede på plads nummer 147.

Tallene betyder dog ikke, at indbyggerne i Region Hovedstaden er meget rigere eller tjener meget mere end indbyggerne på resten af Sjælland.

Opgørelsen viser den samlede produktion og ikke borgernes indkomster. Det betyder for eksempel, at der automatisk vil være højere produktion i områder, hvor der ligger mange virksomheder og i øvrigt foregår megen økonomisk aktivitet, forklarer Danmarks Statistik.

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord