Region Nordjylland overvejer ny model: Psykologbehandling via internettet

Online psykologhjælp kan være fremtiden for nordjyske patienter.

Mange forbinder det at få psykologhjælp med dybe samtaler hos en psykolog på en briks. Men sådan behøver det ikke nødvendigvis at være. Erfaringer fra Region Syddanmark viser, at det for nogle patienter kan være lige så godt at tale med en behandler via internettet på computeren hjemme i dagligstuen.

Psykiatriudvalget i Region Nordjylland skal onsdag diskutere, om patienter i Nordjylland skal være med til at afprøve den nye model, som Danske Regioner vil rulle ud i hele landet.

quote Det er selvfølgelig ikke for alle patienter. Men jeg tror helt sikkert, at nogen vil kunne få gavn af det.

Jette Ramskov, Socialdemokratiet, formand i Psykiatriudvalget, Region Nordjylland

- Jeg synes da absolut, at det skal prøves. Man kan jo ligeså godt lære af det. Alle initiativer, der kan gøre det godt for vores patienter, synes jeg, skal afprøves, siger Jette Ramskov (S), der er formand for Psykiatriudvalget i Region Nordjylland.

Udvalget mødes onsdag klokken 13 for at diskutere projektet, der skal køre fra 1. januar 2018 og to år frem.

- Det er selvfølgelig ikke for alle patienter. Men jeg tror helt sikkert, at nogen vil kunne få gavn af det. Vores patienter har bedre at være hjemme end af at være indlagt, siger udvalgsformanden.

Den internetbaserede psykologbehandling er gratis for målgruppen.

I dag behandles borgere med milde tilfælde af angst og depression normalt ved en praktiserende læge eller ved en privatpraktiserende psykolog.

Ifølge sundhedspolitisktidsskrift.dk modtog cirka 47.500 borgere i 2015 offentligt tilskud til behandling for angst eller depression hos en privatpraktiserende psykolog.

Region Syddanmark har fra juli 2014 kørt med tilbuddet om internetbaseret psykologbehandling, og evalueringerne har været gode.


Seneste nyt

fra Nordjylland