Region Nordjylland vil gerne bruge tyske sygeplejersker

En række nordjyske sygehuse står på spring for at rekruttere tyske sygeplejersker både til helt almindelige sygeplejerskestillinger og til mere specialiserede jobs. Derfor gør Regionen en aktiv indsats for at vække tyskernes interesse.

- Det gør vi ved at være med i artikler i et blad, som udgives af Den Danske Ambassade i Berlin målrettet tysk sundhedspersonale. Desuden sender vi en delegation til en messe, som ambassaden arrangerer i Berlin i begyndelsen af juni måned. Der håber vi at møde en masse sygeplejersker, som har lyst til at komme og arbejde i vores landsdel, siger regionsrådsformand Ulla Astman (Soc.dem.).

- Vi er også på trapperne med at annoncere efter firmaer, der kan hjælpe os med at rekruttere sygeplejersker i Tyskland. Jeg forventer, det sker i løbet af meget få uger. Der er altid nogle spilleregler, som skal overholdes, men embedsmændene arbejder hårdt på sagen.

Tyskland er især valgt som rekrutteringsland for sygeplejersker af to grunde. De tyske sygeplejersker ligger uddannelsesmæssigt tæt på de danske, og tysk kultur adskiller sig ikke så meget fra dansk. Dermed kan de forholdsvis nemt indgå i et team på en arbejdsplads.

Regionsrådsformandens udmelding kommer efter at Venstres sundhedsordfører, Birgitte Josefsen har undret sig over, at ikke mange sygehuse bruger den tyske arbejdskraft.


Seneste nyt

fra Nordjylland