Private læger var for dyre til Læsø

Lægeklinikken på Læsø skal i de næste fire år drives af Region Nordjylland. Foto: Joachim Brader

Lægedækningen på Læsø vil også fremover blive varetaget af en regionsdrevet klinik. Tilbud var dyrere end en regionsdrevet klinik.

Det vil også fremover være en regionsdrevet klinik, der sørger for lægedækning til Læsøs borgere.

Siden april 2017 har borgerne på Kattegat-øen været betjent af en midlertidig regionsdrevet klinik, mens der blev forberedt et udbud af driften. Det har imidlertid vist sig, at de indkomne tilbud har været væsentligt dyrere, end det regionen selv kan drive lægetilbuddet for.

Derfor har regionen valgt at annullere udbuddet og drive klinikken selv.

- Sundhedsloven giver os i sådanne tilfælde mulighed for selv at drive klinikken i op til fire år. Og melder der sig ikke selvstændige praktiserende læger på banen inden den tid, så skal den udbydes igen, siger Henrik Sprøgel, direktør i Patientforløb, Region Nordjylland.

Læs også Udbudsklinikker forstærker lægemangel

Region Nordjylland har både sammen med Praktiserende Lægers Organisation og nu også via udbud forsøgt at finde læger til Læsø.

- I den periode har borgerne været betjent af en regionsdrevet klinik, og den har kørt rigtig fint, så også fremover vil patienterne være i gode hænder, når det også bliver lægeløsningen i en længere tidsperiode, siger Henrik Sprøgel.

Det var Regionsrådet, der på tirsdagens regionsrådsmøde besluttede at annullere udbuddet og selv stå for den fremtidige drift af klinikken.

Læsø er det eneste sted i Region Nordjylland, hvor regionen står for lægedækningen på fast basis. Derudover driver regionen to klinikker i Aalborg og på Mors, hvor man arbejder på andre løsninger. 

Læs også Mangel på læger tvinger Regionen til at lukke lægevagt

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord