Regionsråd diskuterer de små sygehuses fremtid

Onsdag havde regionsrådet temadag om fremtiden på sygehusområdet. Problemet med lægemangel i Himmerland var et stort tema.

I dag var en række sygehusdirektører på besøg hos regionsrådet for at fortælle om problemstillinger og mulige løsninger.

Et af de aktuelle problemer er, at det er svært at trække læger til sygehusene i Himmerland, som har hjemme i Hobro og Farsø.

Det har fået ledelsen af Sygehus Himmerland til at foreslå, at de medicinske sengepladser flyttes fra Farsø til Hobro. Men det er langt fra sikkert, at den løsning bliver til virkelighed.

- Der er brug for matriklerne begge steder, der er brug for sengepladserne til begge funktioner. Men det, der er vanskeligt, er at drive medicinske afdelinger begge steder. Det er det, vi har fået oplæg om i dag, og det er en udfordring, vi bliver nødt til at løse, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).

Hun understreger, at kvaliteten og patientsikkerheden skal være i top.

I Farsø frygter borgmester Knud Kristensen, at den aktuelle diskussion er begyndelsen på enden for Farsø Sygehus.

- Med seminariet, pædagogseminariet og politistationen har man drænet os for alle de arbejdspladser. Derfro er det vigtigt for kommunen. Men det er allermest vigtigt for de borgere, der ligger og skal opereres og har brug for at have et nærliggende sygehus, siger den konservative borgmester.


Seneste nyt

fra Nordjylland