Regionsrådsmedlem: Patienter skal have førsteret til p-pladser

Konservatives Per Larsen vil have parkeringssituationen ved sygehusene i Aalborg til at være en del af regionens budgetforhandlinger.

Som TV2 Nord tirsdag kunne fortælle, er der rift om de få parkeringspladser ved Sygehus Nord i Aalborg. Parkeringspladserne er forbeholdt folk, der har et ærinde på sygehuset. Det står der klart og tydeligt på et skilt – alligevel bliver parkeringspladserne optaget af folk, som ikke skal på sygehuset.

Janne Dragsbæks søn er syg med leukæmi. Hun er frustreret over at se, hvordan folk kommer med indkøbsposer og træningstasker hen til deres parkerede bil foran børnekræftafdelingen.

quote Man kan se, at der er nogen, der ikke hører til herinde, og så kommer man selv bærende med en dreng, fordi man har været nødt til at parkere længere væk. Så bliver man lidt ked af det.

Janne Dragsbæk, mor til patient på børnekræftafdelingen

- Man kan se, at der er nogen, der ikke hører til herinde, og så kommer man selv bærende med en dreng, fordi man har været nødt til at parkere længere væk. Så bliver man lidt ked af det, siger hun.

Sagen får nu det konservative regionsrådsmedlem Per Larsen til at reagere. Han vil sætte penge af til at forbedre parkeringssituationen omkring både Sygehus Nord og Sygehus Syd i Aalborg i forbindelse med de kommende budgetforhandlinger i Region Nordjylland.

- Pladserne skal selvfølgelig være forbeholdt folk, som har et ærinde på sygehuset. Det skal være sådan, at man let og ubesværet kan komme hen på sygehuset, siger Per Larsen.

Hvordan det helt konkret skal sikres, vil Per Larsen ikke lægge sig fast på på nuværende tidspunkt. Han forestiller sig flere scenarier. For eksempel et bomsystem, hvor man kan registrere sig med sit sygesikringskort – eller betalingsparkering ved sygehusene, hvor patienter og pårørende kan holde gratis med en parkeringstilladelse.

- Hvis man har legitimt ærinde, kan man holde der frit og være registreret. Dem, der ikke gør det, må finde et andet sted at parkere, siger han.

Regionsrådsformand Ulla Astman fra Socialdemokratiet er enig i, at der skal findes en løsning på problemet. Hun har selv fået flere henvendelser fra forældre til syge børn gennem sommeren.

quote Pladserne skal selvfølgelig være forbeholdt folk, som har et ærinde på sygehuset.

Per Larsen, medlem, Region Nordjylland (Konservative)

- Det dur jo ikke. Jeg er træt af, at problemstillingen bliver ved med at dukke op – nu skal det bare løses, siger hun.

I modsætning til Per Larsen tænker hun ikke umiddelbart, at det er noget, der decideret skal sættes penge af til i budgettet.

- Det her må sygehuset tage hånd om hurtigst muligt. Der findes flere forskellige løsninger, og så må man undersøge, hvad det koster, siger hun.

Regionens budgetforhandlinger går i gang i næste uge.


Seneste nyt

fra Nordjylland