Regionsråd bruger 1,2 million på studietur

Selvom Regionsrådet i denne uge har besluttet at lukke en afdeling på Dronninglund Sygehus for at spare penge, planlægger de nu en dyr studietur til Skotland. To SF'ere er kritiske og vil ikke med på turen.

Fra den 9. til den 13. maj skal Regionsrådet på studietur til Skotland, Men der er endnu ikke fastlagt et fagligt program for turen, der koster cirka 1,2 million kroner.

De to regionsrådsmedlemmer og SF'ere Mogens Ove Madsen og Lene Linnemann har begge fravalgt studieturen, fordi de ikke kender det faglige indhold.

- Jeg er nødt til at være kritisk og sige, at jeg ikke vil med på sådan en magelig konference, siger Mogens Ove Madsen, der bakkes fuldt op af Lene Linnemann:

- Vi kender intet til programet. Og der er ikke nogen grund til, at jeg skal spilde regionens penge og mit arbejdes tid på noget, der måske ikke er relevant, siger hun.

Oprindeligt skulle Regionsrådets studietur have været gået til Boston, men blev lavet om til Spanien, før man så besluttede sig endeligt for Skotland. Formålet er ifølge regionen at studere det skotske sundhedsvæsen og regional udvikling.

41 regionsrådsmedlemmer plus et endnu ukendt antal embedsmænd får en indbydelse - men altså uden at det faglige indhold endnu er besluttet.

- At man først bestemmer sig for destinationen og derefter skal finde på noget fagligt indhold at fylde i, synes jeg ikke holder, siger Lene Linnemann.

I tirsdags besluttede Regionsrådet at lukke en hel sengeafdeling med 20 senge på Dronninglund Sygehus for at spare - til stor skuffelse for personalet. Men regionsrådsformand Ulla Astman (S) mener ikke, at det sender et forkert signal, at man nu bruger 1,2 million kroner på en tur til Skotland:

- Vi kunne aldrig finde på at lave en studietur, uden at det havde et vigtigt fagligt indhold. Desuden har vi allerede skåret ned på, hvor mange penge regionsrådsmedlemmerne må bruge på kurser og efteruddannelse, og regionspolitikere har også brug for at efteruddanne sig.

De 1,2 millioner kroner for studieturen er beregnet ud fra, at alle 41 regionsrådsmedlemmer skal med på turen. Indtil videre har syv dog meldt afbud. Beløbet dækker rejseudgifter, hotel, diæter, øvrig forplejning og tabt arbejdsfortjeneste.

Ifølge regionen vil der blive fastlagt et program for turen, så snart det står klart, hvor mange der skal med på turen.

Der er ikke enighed i SF-gruppen om kritikken af årets studietur. SF's gruppeformand Bente Lauridsen har fuld tiltro til, at der planlægges et indholdsrigt program for turen, og siger, at det for planlægningens skyld er nødvendigt at kende deltagerantallet, før man laver et detaljeret program.


Seneste nyt

fra Nordjylland