Regionsrådsformand: Læger presser citronen

Ulla Astman fra Region Nordjylland er overrasket over speciallægers krav om mere i lønningsposen, hvis de merarbejder. Hun mener, de presser citronen

Speciallæge Poul Torben Nielsen er ikke i tvivl; hans merarbejde er en lønforhøjelse værd.

- Skal man bruge sin fritid på at arbejde, bør man også honoreres derefter, siger han til TV2/NORD.

Tager en speciallæge merarbejde - det vil sige arbejdstimer ud over det normale - får de ekstra i lønningsposen. Men niveauet er i forvejen langt højere i forhold til andet sundhedspersonale.

Social- og sundhedsassistenterne får minimum 180 kroner i timen ved merarbejde på en almindelig hverdag, sygeplejerskerne 300 kroner, mens speciallægerne snupper 100 kroner.

- Jeg synes man presser citronen, for vi er jo i en situation, hvor det er skatteborgernes penge, der skal bruges. Så jeg synes, man skal kigge på, hvad det er for stigninger, der er lagt op til i overenskomsten inden for alle grupper, inden man selv kræver mere, siger regionsrådsformand Ulla Astman (Soc.dem) til TV2/NORD.

Foreningen af speciallæger er endnu ikke kommet frem til, hvor meget mere i løn de skal have ved ekstraarbejde, men at de fortjener det, er de ikke i tvivl om.

- Vi står i en situation, hvor der er mangel på speciallæger, hvor det kan tage op til 15 år at uddanne sig. Så jeg synes, det er rimeligt med en lønforskel, siger speciallæge Poul Torben Nielsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland