Regionsrådspolitiker kritiserer sygehusledelse

Foto: Ivan Bitsch (arkiv)

Overbelægning og dårlige arbejdsforhold plager Sygehus Thy-Mors. Et medlem af forretningsudvalget i Region Nordjylland giver nu sygehusdirektionen skylden for de kritisable forhold.

Sygeplejerske Mette Nørgaard Mikkelsen blev indlagt på Sygehus Thy-Mors med to diskosprolapser i nakken og svære smerter. Hun følte sig på ingen måde taget hånd om på sygehuset.

- Jeg følte ikke, at jeg blev set som menneske og som patient, der var ikke nogen der gav sig tid til at sætte sig ned og høre, hvad er det for et menneske, der ligger og har så ondt. Der var ikke nogen, der spurgte, fortæller Mette Nørgaard Mikkelsen.

I dag har sagen om overbelægning og dårlige arbejdsforhold på sygehuset vækket politikerne i Region Nordjylland. Og her rettes sigtet mod sygehusledelsen.

- Det er ikke kvalitet. Jeg synes, vi har et problem i forhold til ledelsen, for de har jo retten til at lede og fordele, og de skal sørge for, at arbejdsmiljøet og patientsikkerhed er i orden, lyder kritikken blandt andet fra Bente Bang (S), medlem af forretningsudvalget i Region Nordjylland.

Den kritik vil den konstituerede direktør på Sygehus Thy/Mors, Simon Stouby Andersen, ikke kommentere:

- Det tror jeg, jeg vil lade politikerne vurdere. Vi forsøger at gøre vores arbejde hver eneste dag på en god og samvittighedsfuld måde. Andet kan jeg næsten ikke gøre, siger han.

Simon Stouby Andersen anerkender dog, at sygehuset står foran udfordringer.

- Vi kan ikke skaffe læger eller plejepersonale her og nu. Og der er ikke lige nogen nemme løsninger, vi kan trække ned fra himlen. Vi er nødt til at arbejde hårdt og målrettet på det. Og det gør vi.

Flere nyheder fra TV2 Nord