Regn, regn, regn

Ugen sættes i gang med masser af regn. Mandag meldes der om 20 millimeter regn i Nordjylland.

Det er en god idé at have paraplyen ved hånden allerede fra morgenstunden mandag, for vi skal igennem en særdeles regnfuld mandag, hvor især fynboer og jyder blive godt våde.

Efter en forholdsvist varm weekend tager temperaturen et dyk i ugens begyndelse, fortæller vagtchef ved DMI Frank Nielsen.

- Mandag bliver en våd begyndelse på ugen, hvor vi får en ordentlig gang regn og byger, mange steder i Danmark helt op mellem 20 og 30 millimeter, siger han.

I Nordjylland meldes der om op til 20 millimeter regn mandag.

Mandagens temperaturer lægger sig højest omkring de 20 grader, og regnvejret sætter gang i et vejrskifte, der tager køligere temperaturer med sig.

Tirsdag og onsdag bliver det mellem 17 og 20 grader, når det er varmest. Og der vil fortsat komme enkelte byger.

- Generelt går vi lidt køligere uge i mødet, hvor det vil blæse igennem fra vest, når regnvejret er overstået, fortæller vagtchefen.

Efter de kølige, blæsende dage først på ugen ser det dog ud til, at der er lidt mere varme på vej.

- Det falder mere til ro, vinden tager af, og det nærmer sig et højtryk. Det gør, at vejret bliver gradvist bedre. Der kan stadig komme nogle lette byger ind i mellem, men der kommer mere og mere sol, fortæller Frank Nielsen.

Temperaturen er dog fortsat i den kølige ende på sommerskalaen: omkring 20 grader.

- Men der er lagt op til en ganske pæn weekend med et par og 20 grader og stille og roligt vejr med sol.

Om det fine vejr fortsætter og kunne udvikle sig til noget mere strandvenligt i næste uge, er dog endnu for tidligt at sige, fastslår meteorologen.

- Man kunne jo håbe på, at det bed sig lidt fast. Der skal lidt held til for, at det går sådan, men lunere bliver det i hvert fald, lover Frank Nielsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland