Regnskab: Spar Nord præsenterer overskud på 575 millioner kroner

Første halvdel af regnskabsåret 2017 får nu Spar Nord til at opjustere forventningerne for hele året.

575 millioner kroner er mange penge. Så mange penge, at det for rigtig mange mennesker bliver et så abstrakt beløb, at man opgiver at forholde sig til det. Især når man får at vide, at pengene er tjent på seks måneder.

Men er man direktør for Spar Nord er et overskud på 575 millioner kroner efter første halvår 2017 "tilfredsstillende".

Spar Nord har onsdag præsenteret sit regnskab for de første seks måneder af 2017, og udover en imponenerende formue på bundlinjen kan Spar Nord også bryste sig af en egenkapitalforrentning på 14,4 procent. Det får nu ledelsen til at opjustere forventningerne til hele året fra 1,1 milliarder kroner til 1,25 milliarder kroner efter nedskrivninger.

Alt i alt et af de bedste halvårsresultater i bankens historie.

- Samlet set er vi rigtig godt tilpas med det regnskab, vi netop har offentliggjort. En egenkapitalforrentning på 14,4 procent er selvsagt tilfredsstillende, og det er særlig positivt, at vores forretning på trods af et stort konkurrence- og prispres går så godt, at vi kan opjustere vores forventninger på indtjeningssiden. At vi så derudover også kan nedjustere vores tabsforventninger - efter et kvartal, hvor vi har fået bøgerne grundigt gennemgået af Finanstilsynet - det er virkelig tilfredsstillende, siger administrerende direktør i Spar Nord, Lasse Nyby.

En væsentlig forklaring på halvårets gode resultat er, at kundernes evne til at betale deres lån tilbage har udviklet sig mere positivt end ventet.

- Vores resultat er udtryk for, at vi har en robust forretningsmodel og evner at tage markedsandele, men afspejler også, at dansk økonomi er inde i en god gænge med lav ledighed og husholdninger og erhvervskunder med generelt sunde økonomier. Det kommer også til udtryk i vores lave nedskrivninger på udlån, som betyder, at vi nedjusterer vores forventninger til nedskrivninger for 2017 som helhed, siger Lasse Nyby.

I 2016 leverede Spar Nord et resultat før skat på 1.028 millioner kroner - et af de bedste resultater i bankens snart 200 år lange historie. Holder de positive tendenser for Spar Nord ser det dog ud til, at det regnskab snart kan blive overgået.


Seneste nyt

fra Nordjylland