Regnvejr: DSB opgiver at køre tog i Nordjylland

På grund af fejl på sporene indstiller DSB togdriften mellem Frederikshavn og Aalborg.

Først blev togene aflyst, så fik de lov at køre - men med forsinkelser - og nu er togene i Nordjylland aflyst igen.

DSB oplyser, at man indstiller togdriften mellem Aalborg og Frederikshavn på grund af det kraftige regnvejr, der har ramt Nordjylland.

Enkelte steder i Vendsyssel har oplevet i omegnen af 100 millimeter regn, og det har ifølge DSB påvirket jernbanestrækningen flere steder.

Torsdag morgen valgte DSB i første omgang at indstille togdriften mellem Hjørring og Frederikshavn.

Pressevagten hos DSB oplyste, at der var skyllet ballast væk fra jernbanesporet ved Sindal. Ballasten bruges til at holde skinnerne på plads.

Tidligere torsdag formiddag oplyste DSB så, at togdriften blev genoptaget, men torsdag klokken 11 lyder meldingen endnu en gang, at togene holder stille.

Hvor morgenens togstop kun omfattede strækningen mellem Sindal og Frederikshavn, er det nu hele strækningen mellem Aalborg og Frederikshavn, der er ramt.

Ud over problemerne ved Sindal, så har Banedanmarks teknikere ifølge DSB også vurderet, at det ikke er sikkert at køre over en bro ved Brønderslev.

DSB oplyser, at man vil rekvirere togbusser. Busserne vil dog ikke kunne køre til og fra Sindal på grund af store mængder vand.

Togene mellem Aalborg og Frederikshavn vil være aflyst resten af dagen af sikkerhedsmæssige grunde, som skyldes kraftig regn, oplyser Banedanmark til Ritzau.


Seneste nyt

fra Nordjylland