Regnvejr kan hjælpe Tom K. til Le Mans-sejr

Tom Kristensens hybrid-Audi vil have gavn af glat føre under denne weekends 24-timers løb ved Le Mans.

Dette års Le Mans-løb tegner til at blive en intern duel hos Audi mellem den traditionelle R18-racer og dens avancerede hybridfætter. Hybridbilen, som Tom Kristensen kører i, prøver at udnytte den energi, der genereres ved nedbremsning, og spørgsmålet er, om den nye teknologi kan overgå den gamle.
En helt anden faktor, man skal holde øje med, er vejret. Racerkøreren John Nielsen - der har kørt Le Mans mange gange - mener, at vedvarende regn kan være til fordel for Tom Kristensens vinderchancer.

- Hybridbilen trækker på fire hjul, når den accelererer, mens dieselbilen er baghjulstrukket. Får vi blandede vejrforhold, vil den firehjulstrukne bil have en fordel.

- Selv med 120 km/t har en Le Mans-bil problemer med optrækket i glat føre. Med firehjulstræk kan man komme tidligere på gassen på vej ud af svingene og dermed køre hurtigere, siger John Nielsen.
Tom Kristensen vil dog helst ikke spekulere alt for meget over vejret, som tegner en smule ustadigt.

- Det kan godt være, at det er til vores fordel, det må vi se. Men hvis det regner, bliver det også et langt hårdere løb. Sigtet bliver dårligt, og du skal tage højde for akvaplaning.
- Jeg husker specielt 2001, som var det suverænt hårdeste Le Mans, jeg har kørt. Da havde vi kun tørvejrsdæk på i fire timer, siger Audi-køreren.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland