Rejsespejders bedste tip: Sådan finder du de billigste rejser

Mike Dejworek fra Rejsespejder.dk deler sine bedste tips til at finde rejser til gode priser.

Da Mike Dejworek fra Aalborg lavede hjemmesiden Rejsespejder.dk i 2015, havde han ikke forestillet sig, at han få år efter ville inspirere tusindvis af danskere til at finde billige rejser udenom rejseselskaberne. Men det er gået lynhurtigt - og nu har Rejsespejder over 160.000 følgere på Facebook. 

- Det startede egentlig bare som et hyggeprojekt. Jeg har altid været den person i familien, der er blevet spurgt, om jeg ikke lige kunne finde en rejse eller en charterferie til nogle familiemedlemmer. Og de blev altid rigtig overraskede over, hvor billigt jeg kunne finde rejserne - de blev næsten chokerede og ville vide, om det nu også kunne passe, og om det var med fly og det hele, siger Mike Dejworek, der søsatte sit projekt med Rejsespejder.dk, mens han læste til fysioterapeut.

I dag beskæftiger han ikke kun sig selv, men også to fuldtidsansatte, og snart er endnu to medarbejdere på deltid på vej til den lille virksomhed. Det, der bare skulle have været et fritidsprojekt og en slags hobby, blev med ét til hans levebrød, efter han delte et opslag på Facebook med en billig tur til Maldiverne, som gik Danmark rundt.

Bruger timer på at finde tilbud

Dét opslag blev startskuddet til en reel virksomhed.

- Det har været helt vildt og meget større, end jeg nogensinde havde forventet. Som sagt var det bare et hyggeprojekt, og jeg har aldrig drømt om at have folk ansat eller at leve af det. Men det gik bare rigtig stærkt, fortæller Mike Dejworek i livsstilsprogrammet Nordliv.

quote Det har været helt vildt og meget større, end jeg nogensinde havde forventet.

Mike Dejworek, Rejsespejder.dk

Indtjeningen kommer fra samarbejder med de sider, Rejsespejder.dk linker til, når de har fundet billige ferier - en lille procentdel af salget af rejsen går nemlig tilbage til Mike Dejworek og hans medarbejdere. 

- Det kræver lidt talent og rigtig meget tid at finde de her billige rejser. Jeg bruger selv flere og flere timer på at kigge efter rejser, men ellers er der ingen hemmeligheder i vores arbejde. Vi bruger de samme redskaber, som alle andre har til rådighed, for at finde rejserne, men vi leder længe og ved, hvornår vi skal kigge for at finde de bedste tilbud, forklarer Mike Dejworek.

Kunne du også godt bruge en billig ferie? Så deler Mike Dejworek her sine bedste tips til at finde billige rejser.

1. Vær fleksibel

Der er mange penge at spare, hvis du er fleksibel med destination og datoer. Prøv for eksempel at undersøge, om du kan spare penge ved at rejse en dag tidligere eller senere.

2. Book rejser i højsæsonen tidligt – eller sent

Hvis du rejser i højsæsonen, så book rejsen så tidligt som muligt – eller sats på at finde en afbudsrejse cirka 2-7 dage før afgang.

3. Book rejser udenfor højsæsonen 2-4 uger inden afgang

Hvis du rejser udenfor højsæsonen, så vent til cirka 2-4 uger inden afgang – priserne falder ofte rigtig meget på det tidspunkt.

4. Alternative lufthavne

Overvej, om du kan få rejsen billigere ved at flyve fra en anden lufthavn. Det kan for eksempel være Hamborg, Malmø eller Gøteborg.

5. Alternativ overnatning

I stedet for at booke hotelovernatninger, så overvej at bruge andre overnatningsmuligheder som for eksempel Airbnb.

6. Brug prissammenligningssider

Sammenlign priserne for fly og hotel på hjemmesider som Momondo, Skyscanner og Trivago.

7. Rejs på weekendtur en dag senere

Det er ofte meget billigere at tage på weekendtur lørdag-mandag i forhold til fredag-søndag.

8. Slå til, når du ser et godt tilbud

Lad være med at vente – prisen kan have ændret sig næste gang, du tjekker. 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland