Reklameaviser redder Udkantsdanmark

 Reklameaviser redder Udkantsdanmark

De små butikker er afhængige af reklameaviser. Butikker i Udkantsdanmark kan overleve på reklame.

Et godt tilbud i den lokale reklameavis fra købmanden kan være med til at få kunder i butikken. Og det kan i sidste ende betyde, at de små butikker i udkantsområderne overlever.
En undersøgelse fra analyseinstituttet YouGov Zapera viser, at næsten halvdelen af danske forbrugere gør et køb som direkte følge af et tilbud i en reklameavis.
Reklamer er derfor en vigtig faktor for det lokale forretningslivs overlevelse.
- Tilbudsaviserne er meget vigtige for os, fordi de er vores direkte led til vores lokale kunder. De er for os den bedste mulighed for at gøre opmærksom på vores butik i nærområdet, siger marketingchef Frank Rask fra Dagli' Brugsen.
Distributionsvirksomheden Forbruger-Kontakt omdeler tilbudsaviser hver uge i hele landet. Administrerende direktør Mads Dahl Andersen nikker genkendende til, at tilbudsaviserne udgør et vigtigt fundament for den lokale handel.
- Vi ved, at effekten af reklametryksagen kan føres direkte over på de lokale butikkers omsætning. Når en tilbudsavis er blevet omdelt i weekenden, kan det spores på salgstallene i butikkerne i den efterfølgende uge, siger han.
Han påpeger, at tilbudsaviser er mere populære i Udkantsdanmark end i storbyerne.
Mens en ud af tre husstande i Storkøbenhavn er tilmeldt ordningen "Nej tak til reklamer", er det kun en ud af 10 husstande i landområderne.
- Tilbudsaviserne er derfor afgørende for de små butikkers overlevelse, siger Mads Dahl Andersen.
Ifølge undersøgelsen fra YouGov Zapera modtager 80 procent af de danske husstande hver uge reklameaviser.
/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland