Reklamestunt: Falsk efterlysning kan vække ubehagelige minder

Aalborg Karnevals kampagne får hårde ord med på vejen fra en nordjyde, der tidligere har været med til at lede efter en forsvundet teenager.

I Aalborgs gader har man i de seneste dage kunne se plakater med påskriften:

"SAVNET. Det er nu ti dage siden, Diana på mystisk vis forsvandt". 

Plakaten er også offentliggjort på Facebook, hvor flere brugere har troet, at annoncen var en reel efterlysning. En af dem, der blev snydt af kampagnen, er Fie Nielsen fra Aalborg:

- Lige da jeg så annoncen, der tænkte jeg faktisk: Okay, hvor og hvornår skal vi afsted igen? For jeg havde bare lyst til at hjælpe de stakkels forældre, siger hun. 

Kampagnen vækker ubehagelige minder for Fie Nielsen, der i september 2009 hjalp til med eftersøgningen efter den 16-årige dreng, Kasper Sørensen, som forsvandt efter en skolefest. Kasper Sørensen blev efter lidt over en uges efterlysning fundet druknet i Limfjorden. Derfor bliver Fie Nielsen provokeret af Aalborg Karnevals kampagne:

- At finde ud af, at det bare er nogle fjolser, der skal bruge det i en reklame, det blev jeg sgu gal over, siger Fie Nielsen. 

Den holdning er hun ikke alene om. Siden i går har flere hundrede kommenteret på Aalborg Karnevals reklame, og kommentarerne er overvejende negative. 

Men kampagnen skal slet ikke tages så tungt, lyder det fra Aalborg Karneval, der har haft til hensigt at starte en dialog om savn og sorg:

- Vi har aldrig nogensinde haft til hensigt at støde nogen. Når vi kommunikerer på den måde, så er det fordi vi gerne vil have folk til at involvere sig, men det har på ingen måde været vores hensigt at støde nogen, siger Mette Bugge, der er talsmand for Aalborg Karneval. 

Hun fortæller, at kampagnen, der er en reklame for karnevalets Halloween-arrangement, skal være med til at vise de forskellige sider af livet:

- Når vi holder karneval i maj, så hylder vi kærligheden og den lyse stil af livet. I år vil vi også have deltagerne til at involvere sig i vores Halloweenarrangement. Vi vil gerne, at deltagerne er en del af en fortælling, som også rummer den mørke og dystre side af livet og giver mulighed for at italesætte de emner, der måske er lidt tabubelagte.

Der er jo folk, der har haft det her tæt inde på livet. Kan du forstå, at der er nogen, der finder det her krænkende?

- Vi kan godt se, at det er stærke følelser, vi er oppe imod, når vi begynder at italesætte ting som det her, men det er også den dialog, vi gerne vil skabe i samfundet, så det har været vores hensigt at starte en dialog. 


Seneste nyt

fra Nordjylland