Rekord: Karsten Lauritzen spørger i et væk

Foto: TV2/Nord Arkiv

Folketingets politikere har siden sidste valg stillet spørgsmål for 120 millioner. Nordjyske Karsten Lauritzen ligger helt i top.

1762. Så mange spørgsmål har Venstres nordjyske folketingsmedlem Karsten Lauritzen udformet og stillet til paletten af ministre siden Helle Thorning-Schmidt og den daværende SRSF-regering kom til magten.

Han ligger dermed øverst i en opgørelse lavet af Socialdemokraterne for gratisavisen MetroXpress over hvilke politikere og partier, der står bag de i alt næsten 40.000 §20-spørgsmål, der er blevet stillet siden valget.

Antallet af spørgsmål udgør en udgift på omkring 120 millioner kroner og kritiseres af Socialdemokraternes Ole Hækkerup.

- Vi politikere siger altid, at vi skal spare på pengene. Jeg synes, at man skal tænke sig godt om, før man stiller spørgsmål. Politikerne har selvfølgelig lov til at spørge, men jeg synes nok, jeg kan huske en del spørgsmål og samråd, der ikke har været så relevante, siger han til MetroXpress.

Spørge-Karsten selv har dog en helt anden opfattelse af de mange spørgsmål.

- Jeg er faktisk stolt af at være øverst på listen. Hvis man vil begrænse antallet af spørgsmål, er det udtryk for en udemokratisk holdning, siger Karsten Lauritzen til MetroXpress.