Rekord mange forældrekøb i Aalborg

De aalborgensiske ejendomsmæglere sælger lige nu enormt mange lejligheder som forældrekøb.

Flere tusinde unge skal efter sommerferien starte med at studere i Aalborg, og rigtig mange af dem får far og mor som udlejer. De såkaldte forældrekøb er nemlig populære som aldrig før.

- Der er rigtig stor run på lige nu. Vi kan praktisk talt sælge alt det vi får ind med det samme, og vi vil ønske, at vi havde flere lejligheder på hylderne, siger Jette Gudiksen, der er ejendomsmægler hos Thorkild Kristensen.

Siden 2001 er antallet er forældrekøb steget på landsplan. I Aalborg melder alle større ejendomsmæglere om stigninger. Hos ejendomsmægler Thorkild Kristensen har man et godt bud på hvorfor.

- Der kommer flere og flere studerende til hvert år. Vores universitet i Aalborg er så populær, og det giver mangel på lejligheder, siger Jette Gudiksen.

Hos EDC Danebo ser 2015 ud til at blive et rekord-år. Her er der godt gang i salget af lejligheder, og en stor del af succesen skal tilskrives forældrekøb.

- Vores salg i år er 130 procent over sidste år, og det er jo voldsomme stigninger, og cirka 40 procent af dem er forældrekøb, siger Kåre Schmølker, der er ejendomsmægler hos EDC Danebo.

- Rent faktisk er vores største udfordring at få de rigtige emner til salg, og at vi får nok af dem til salg. Køberne dem har vi rigtig mange af, siger Kåre Schmølker.

Det forventes, at der henover sommeren vil flytte 3000 unge mennesker til Aalborg.


Seneste nyt

fra Nordjylland