Rekordår for Skagen Havn

Foto: Foto: TV2 Nord

2015 var det til dato bedste år for landinger af fisk i Skagen Havn. Desuden kan havnen prale af at være den absolut største fiskerihavn.

917 millioner kroner. Så stor var værdien på landinger af fisk i Skagen Havn i 2015. Og Skagen er den eneste havn i Danmark, der nåede op over 900 millioner.  Havnen er den største fiskerihavn målt på både værdien af de landede fisk samt deres vægt.

Det viser en fortsat stor aktivitet inden for fiskerierhvervet i Skagen

Det slår officielle tal fra NaturErhvervsstyrelsen under Miljø - og Fødevareministeriet fast.

Over hele Danmark blev der i 2015 landet 1.171.830 tons fisk i Danmark. Ud af dem stod Skagen Havn bag de 348.000. Altså rundt regnet 30 procent.

- Vi er tilfredse med resultaterne for 2015, og det viser en fortsat stor aktivitet inden for fiskerierhvervet i Skagen, selvom der stadig er plads til forbedringer. Vi fastholder vores markedsposition både inden for landede mængder og værdi, siger Skagen Havns direktør Willy B. Hansen.

Skagen Havn er stærkest inden for landinger af sild, industrifisk, rejer og jomfruhummer.

- Vi forventer stor aktivitet frem til sommerferien, hvor der vil blive landet brisling, blåhvilling og tobis til olie og fiskemels produktion samt sild, konsumfisk og skaldyr, fortæller Willy B. Hansen

Flere nyheder fra TV2 Nord