Rekordår undervejs: Turisterne strømmer til Nordjylland

Campingpladser melder alt optaget, samtlige feriehuse er udlejet, og ved turistattraktionerne har de svært ved at få armene ned: Den solide sommer har gjort Nordjylland til en turistmagnet.

Højsæsonen for turister i Nordjylland er først lige begyndt, men allerede nu ser det ud til at blive et rekordår for campingpladser, sommerhusudlejere og hoteller.

Indtil videre noterer Nordjylland sig for 1.897.428 turistovernatninger i år. Det er 100.000 flere end ved samme tid sidste år. 

Den solide sommer har i den grad trukket turisterne til Nordjylland, og det kan mærkes hos eksempelvis Hirtshals Camping, hvor forpagter Jørgen Eriksen dagligt må afvise gæster, fordi alt er optaget.

- Vores sanitære forhold kan simpelthen ikke holde til flere. Så på et tidspunkt er vi nødt til at sige stop, og så er man jo ude i ekstremerne. Vi kunne godt have brugt 100 enheder mere, men det har vi desværre ikke, siger Jørgen Eriksen.

Turister vil køles af

I Fårup Sommerland kan direktør Per Dam ikke skjule glæden over de mange solskinstimer og sommerdage, han og sommerlandet er blevet velsignet med i år.

På en skala fra 1 til 10, hvordan går det så?

- Så går det godt. Så går det 10. Vi kan ikke drømme det bedre, siger Per Dam.

Også ved attraktioner, der normalt ikke er så afhængige af vejret som et sommerland er, kan man mærke en stigning i antallet af gæster. Selv i i Thingbæk kalkminers mørke trænger sommervarmen ned. 

- Vi får rigtig, rigtig mange turister nu også. Det gør vi selvfølgelig på grund af vores udstillinger, men det gør vi også, fordi vi har minen, hvor der kun er otte grader. Der er rigtig mange, der kommer for at blive svalet lidt ned, fortæller Lars Rigborg, der er guide i Thingbæk Kalkminer.

Tror på rekordår

På strandene er der fyldt op, og kommer man nu i sidste øjeblik i tanker om, at man gerne vil leje et sommerhus og nyde vejret i Danmark i ferien, kan man risikere at lede længe efter noget ledigt.

Så selv om højsæsonen først lige er begyndt, ligner det så småt et rekordår for turismen i Nordjylland.

- I de fire år, jeg har været her, er det rekordår, lyder det fra forpagter Jørgen Eriksen på campingpladsen i Hirtshals.

Og direktør i Fårup Sommerland, Per Dam, som også er bestyrelsesmedlem i turistorganisationen VisitNordjylland, tror også på et godt turistår efter et 2017, hvor sommeren regnede væk.

- Kan det fortsætte med vejret nu i tre-fire uger, så ser det bare rigtig godt ud for os alle sammen i Nordjylland, siger Per Dam. 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland